ОСТАННІ НОВИНИ |
21:26 «ТЕПЕР МОЖНА ГРАТИ НЕ ЛИШЕ НА НЕРВАХ, А Й НА ГАРБУЗАХ» | |
Під таким гаслом пройшла пізнавально-мистецька зустріч студентів нашого університету із польсько-литовсько-іспано-українським гуртом (чи, радше, формацією) «Paprykalaba». – Це – група ентузіастів, що виконують десь трішки дикунську, трішки сільську, і навіть трішки сільськогосподарську музику», – ділиться організатор дійства Катерина Пірус. Сопілка з моркви, ударні з кавунів та гарбузів, шейкери з перцю та картоплі, заповнені квасолею, дудочки з кабачків та огірочків, шумові інструменти з цибулі порей – увесь цей асортимент, що, на перший погляд, використовують для приготування борщу чи супу, творив спонтанну музику, переносячи присутніх десь поза межі студентської аудиторії, в якій був справжній аншлаг! Родзинкою свята було те, що музиканти дали майстер-клас з виготовлення інструментів і наші студенти сиділи та виточували морквяні сопілки, засипали в картоплю та перчики певну кількість квасолі, виймали м’якуш з кавуна (і з’їдали його) для того, щоб зробити з нього барабан. А потім, із «свіжоприготовленими» інструментами наші студенти долучилися до створення цієї «овочевої музики». Годі й передати той азарт і вогники в очах учасників та присутніх, коли лунала справді… музика! Створена власноруч та за допомогою овочів. Ця зустріч погожого вересневого дня у стінах нашого університету, без сумніву, наклала відбиток на формування естетичного смаку підростаючих педагогів, розширила їхній кругозір та, звісно ж, подарувала океан емоцій. Музично-овочевим рагу смакувала Людмила КЛІЩУК | |
|
Всього коментарів: 0 | |