ОСТАННІ НОВИНИ |
17:00 УМІННЯ ГОТУВАТИ ПРОЯВЛЯЄТЬСЯ З ДИТИНСТВА | |
Ще в дитинстві дівчатка прагнуть відчути себе повноцінними господинями на власній кухні. Намагаються скопіювати поведінку матері або ж бабусі, які чаклують біля плити, роблять перші спроби в приготуванні страв. Малеча використовує різноманітні компоненти: воду, пісок, рослини – словом, все, що виявилося під рукою. Із часом захоплення юних майстринь переростає в справжній талант. Нова героїня витребеньок – старший лаборант кафедри української літератури Юлія Вознюк також полюбляла в дитинстві кулінарні експерименти. − Пам’ятаю, як з молодшою на два роки сестричкою знайшли матусин рецепт млинців. Недовго думаючи, вирішили приготувати їх самостійно. У результаті нашим куховарським витвором поласував песик, – ділиться співрозмовниця. Прикладом вправного кулінара для маленької дівчинки була мати, яка й досі, збираючи родину за одним столом, частує чимось смачненьким. Особливо в сім’ї героїні полюбляють овочеві салати та пельмені, що є обов’язковими на святковому столі. Із посмішкою Юлія Олександрівна згадує, як із подругами готували в студентські роки. Одного разу примудрилися зварити в порожній каструлі яйця, забувши налити води. Були випадки, коли куховарили о третій годині ночі, бо замість сну старанно готувалися до екзаменів. Замінником повноцінних страв, створення яких потребує часу, став чай – універсальний напій студентів. Популярністю користувалася смажена або ж варена картопля. Інколи ліпили вареники. Найбільше задоволення Юлія Вознюк отримує, коли готує для когось. У виборі страв надає перевагу народній кухні. Говорить, що вона не лише різноманітна, а й дуже корисна. До того ж твердо переконана: українці – найгостинніший народ. Із власного досвіду розповідає, як дивуються щедрому частуванню родичі з Росії та Білорусі. Студентам радить споживати корисну їжу. Незважаючи на часту відсутність коштів, намагатися купувати овочі та фрукти. Побільше рухатися, адже правильне харчування та спорт – запорука хорошого здоров’я. Овочеве рагу Інгредієнти: Картопля – 1 кг, цибуля – 4 шт., морква – 2 шт., баклажан – 1 шт., болгарський перець – 1-2 шт., помідор – 4 шт., сіль, мелений перець. Спосіб приготування: Цибулю очистити, подрібнити і викласти на сковорідку. Нарізати кубиками моркву і додати до цибулі. Коли ці інгредієнти просмажаться, змішати із баклажаном і болгарським перцем, нарізаними кубиками. Згодом додати помідори. Посолити. Перекласти овочі в казанок. Зверху викласти нарізану кубиками картоплю, додавши півсклянки води. Досолити і поперчити за смаком. Картоплю посипати нарізаними томатами і поставити тушкуватися в духовку. Любителі м’яса можуть додати його в рагу. Страва стане лише смачнішою. Юлія МЕЛЬНИК | |
|
Всього коментарів: 0 | |