ОСТАННІ НОВИНИ |
20:30 «ВИЩИЙ ПІЛОТАЖ» ІЗ ОЛЕНОЮ ГРАМАТОВИЧ | |
Уміння смачно готувати – справжнісіньке мистецтво, яке потребує не лише гармонійного співвідношення продуктів та спецій, а й творчої імпровізації. Зазвичай господині мають власний підхід до створення страв. Недарма в кожному домі навіть традиційний борщ смакує по-різному. Як правило, матері змалку навчають донечок вправлятися біля плити. З неньчиною допомогою опанувала кулінарне мистецтво й нова героїня «витребеньок» – заступник голови профкому Олена Граматович. Жінка розповідає, що з дитинства звикла до здорового харчування. «Майже весь вільний час мати присвятила турботі про сім’ю. Вела зошит, де розписувала щоденний раціон. Пильно слідкувала, аби діти росли здоровими і не вживали шкідливих продуктів», – ділиться Олена Петрівна. Також у родині була чудова традиція. Перед днем народження іменинник замовляв страви, які хотів бачити на святковому столі. Всі дружно бралися виконувати його кулінарні бажання. Веселі згадки залишило життя в гуртожитку. Чим не схожа на веселий анекдот історія про те, як з кухні в невідомому напрямку зникла варена курка. Не менш смішним був випадок, коли запікали домашню птицю. Усі з нетерпінням очікували на можливість поласувати готовою стравою. Так чекали, що непомітно позасинали. У результаті качечка згоріла. «Ми ледве не плакали над нею», – посміхається героїня. На кухні Олена Граматович відчуває себе повноправною господинею. Із великим задоволенням готує будь-які наїдки. Інколи не зайва допомога чоловіка. На думку героїні, важливий не сам процес приготування, а підхід до створення страви. Приємно навіть тоді, коли допомагають зробити щось незначне, наприклад, почистити картоплю. «Вищим пілотажем» господині можна назвати на перший погляд просту, але незамінну в щоденному раціоні страву – суп. Рецептом його приготування Олена Петрівна поділилася з читачами. Суп-пюре «сонечко» Інгредієнти: картопля – 5 шт., гарбуз – 0,5 кг., куряча грудка або філе, яйця – 2 шт., рослинне масло – 2 ст. ложки, сметана, зелень, спеції. Спосіб приготування: Курячу грудку відварити, після чого вийняти м’ясо. У половину гарячого відцідженого бульйону кинути картоплю та гарбуз, нарізані шматочками, додати олію і варити до готовності. Далі розтерти до консистенції пюре, долити другу половину бульйону, кинути м’ясо та відварені яйця (нарізані кубиками), посолити. За бажанням додати пасеровані моркву та цибулю. Постійно помішуючи, довести до кипіння та зняти з вогню. Подавати гарячим із зеленню та сметаною. Кекс лимонний Інгредієнти: борошно – 2 ст., цукор – 1 ст., масло вершкове (маргарин) – 200 гр., лимон – 1 шт., куркума – 1 ч.л., яйце – 4 шт., сіль – 1 ч.л., сода – 1 ч.л. Спосіб приготування: Цедру лимона натерти, вичавити з нього сік. М’яке масло розтерти з цукром, змішати з цедрою та соком лимону, висипати куркуму. Далі відділити жовтки від білків, додавши до суміші лише жовтки. Борошно просіяти, змішати з содою та сіллю. Обережно перемішуючи, з’єднати з масляною сумішшю. Білки збити в густу піну та обережно вмішати до тіста. Повинна вийти однорідна маса. Викласти її у форму, випікати 40 – 50 хв. при температурі 180 градусів. Смачного! Юлія МЕЛЬНИК
| |
|
Всього коментарів: 0 | |