ОСТАННІ НОВИНИ |
18:20 ЖИВІТЬ, ЯК ВАРЕНИКИ В МАСЛІ! | |
Розпочався передпасхальний піст, але, як мовиться, головне у дотриманні посту – не безумовна відмова від певних продуктів, а духовна складова. Ці 40 днів до Пасхи є часом для милосердя, добрих справ і жертовності. Тож студенти-журналісти Вінницького педуніверситету, які й так нечасто «зловживають» скоромною їжею, провели традиційний Фестиваль вареників 7 березня. У народі кажуть: «Вареники на стіл – біда за поріг», бо ж ця страва завжди доречна – і у піст, і у свято. Варенички на столі – це урочисте застілля, затишок і тепло родинного вогнища. У домашній атмосфері гуртожитку №3 студенти-журналісти 1 і 2 курсів почастували гостей цією національною стравою з різною начинкою. Першокурсники у переддень фестивалю до смеркання ліпили вареники з сиром, картоплею, яблуками, а також підготували сюрприз – шоколадну цукерку, вміло замасковану в тісто. Під час дегустації така «смакота» випадково потрапила до тарілки завідувача кафедри журналістики, реклами та зв’язків з громадськістю Віталія Гандзюка. Варто відзначити, що випробували свої кулінарні здібності й хлопці, які вправно розкачували вараниці, а потім накладали начинку. Другокурсники приготували вареники з грибами, картоплею, м’ясом, капустою, вишнями й заморськими бананами. Разом із завкафедри скуштували журналістських вареників зі сметанкою та шкварками доцент Володимир Каленич та старший лаборант Марина Дяченко. Кожна група презентувала свої оригінальні білощокі смаколики віршами, гуморесками, піснями, а ще майбутні «акули пера» розповідали цікаві рецепти з бабусиних записників. Фестиваль проходив у традиційному українському стилі: ведучі, одягнені у вишиванки, повідали про багатство української кухні; усі разом, однією дружньою журналістською сім’єю співали народних українських пісень «Ой у вишневому саду», «Несе Галя воду», «Тиша навкруги», «Цвіте терен», «Там під львівським замком» та ін. Недарма кажуть: «Пісня об’єднує серця». Наприкінці свята журналісти здивували гостей ще й запашним червоним борщем, який наварила юна кухарка Ольга Крупко. Старости груп 1Ж (Руслана Богацька) і 2Ж (Юлія Донченко) подарували гостям старовинну українську пісню «Мені ворожка ворожила». Фестиваль, який згуртував студентську молодь, залишиться у пам’яті приємним спомином, бо відкрив секрети національної кухні, приніс спілкування з рідною піснею, нагодував пишними вареничками й додав ще більше весняного настрою. Тож зичимо собі і кожному з Вас, щоб жили, як вареники в маслі! Руслана БОГАЦЬКА
| |
|
Всього коментарів: 0 | |