ОСТАННІ НОВИНИ |
04:44 Чоловік на кухні, що жінка на кораблі? | |
Приготування їжі з давніх-давен вважається жіночою справою. Однак в сучасному житті уявити чоловіка на кухні зовсім просто, і не тільки уявити – побачити. Тому, мабуть, вислів «Чоловік на кухні, що жінка на кораблі» – сьогодні вважається банальним і неправдивим. Яскравим прикладом є викладач кафедри філософії, суспільно-політичних дисциплін та етнології, доцент Павло Лаврентійович Куліш. – Готувати доводиться частенько: просто коли є бажання, і коли дружина зайнята іншими справами. У день 8-го Березня на кухні, як правило, тільки мій син та я. Ми любимо потішити нашу маму, – хвалиться Павло Лаврентійович. – Головний принцип на кухні – не готувати кілька страв одночасно. Отже, готуємо кулінарну візитку України – національний червоний борщ, рецептом якого поділився новий герой «Кулінарних витребеньок», філософ П.Л. Куліш: – Каструлю наповнюємо водою, кладемо до неї м’ясо (або реберця, або м'ясо на кістці), через 30 хвилин кипіння кидаємо квасолю (якщо молода – одразу, якщо стара – замочуємо ще з вечора у воді). Через годину «запускаємо» до каструлі цілий червоний буряк (виймаємо через 20 хвилин), потім додаємо картоплю та капусту. Все заправляємо засмажкою: сало, цибуля, томатна паста. Люблю для смаку порізати кілька шматочків болгарського і трішки червоного пекучого перцю. Після того, як борщ зварився, нехай 20 хвилин холоне. Далі засипаємо в каструлю тертий буряк (зварений на початку приготування). Подаємо страву зі сметаною, обов’язково із салом, часничком і пампушками. Випічка, тістечка не до смаку нашому кухарю, а от вареники – інша справа. Це ніби сімейна традиція, адже ліплять варенички всією родиною – із сиром, капустою, картоплею, різними ягодами, солоні й солодкі, зі сметаною та без, із засмажкою і без неї, на будень та на свято. – Маю дві символічні страви мого дитинства, які вміла готувати лише моя мати, – згадує про колишні наїдки гість нашої смачної рубрики. – Це маковий суп (вода, картопля, квасоля, тертий мак) та пиріг з білого тіста, який пікся в печі у формі великого млинця, потім різався на шматочки і заливався тертим у макітрі маком з цукром і молоком. Гадаю, що Павлу Лаврентійовичу своїми знаннями кулінарії вдалося спростувати твердження про те, що чоловік на кухні – до неприємностей і довести думку, що чоловіки – найкращі кухарі. Мабуть, він також один із таких! Зваріть борщ за його рецептом – перевірите! На редакційній кухні смакувала Олена КАЛУГІНА | |
|
Всього коментарів: 0 | |