ОСТАННІ НОВИНИ |
21:21 ЯК ШВИДКО, СМАЧНО І КОРИСНО ПРИГОТУВАТИ ОБІД | |
Одна з найбільших проблем сьогодення – брак часу. Усі кудись поспішають, не встигаючи навіть якісно і поживно поїсти. Зазвичай, такі ділові, зайняті люди «перебиваються» нашвидкуруч фастфудом. Наша героїня «Кулінарних витребеньок» – кандидат біологічних наук, доцент кафедри хімії, заступник декана з виховної роботи природничо-географічного факультету Тетяна Дабіжук – виступає проти подібного способу харчування і рекомендує рецепти смачних та корисних, а головне, швидких у приготуванні страв. Снідатимемо «лінивими» варениками. Такими лінивими, що навіть руки бруднити не треба. Для цього в мисочці перетираємо борошно, домашній сир, яйце, додавши трішки солі й цукру. Ложкою викладаємо масу в киплячу підсолену воду; кілька хвилин варимо і можна подавати вареники разом зі сметаною до столу. Обідом буде борщ, який готується всього 40 хвилин. Поки кипить вода в каструлі, чистимо картоплю. На сковорідці робимо засмажку з цибулі, моркви, буряка та капусти, заправивши все томатною пастою. Тушковані овочі кидаємо у каструлю, де вже майже зварилася картопля. Солимо, перчимо, додаємо зелень. Друга обідня страва – деруни. Швидкі вони у приготуванні лиш тоді, коли є підручні технічні засоби, зокрема блендер. Перетираємо цибулю, картоплю, додавши яйце та спеції. Смажимо кілька хвилин з обох боків. Тепер запашні й апетитні деруни готові порадувати ваш зголоднілий шлунок. Тетяна Михайлівна також наполягає на вживанні салатів, адже це великий арсенал вітамінів, які повинні наповнювати наш організм. Ріжемо огірок, солодкий перець, помідори. Додаємо бринзу, зелень, спеції та оливкову олію. Десертом стануть перетерті яблуко та морква з цукром або медом. Т. Дабіжук, яка не є фанатом чаю, рекомендує боротися зі спекою, тамуючи спрагу простоквашею. Не менш цікавою є технологія приготування м’яса. Для цього потрібно замаринувати шматок його в спеціях і поставити на добу в холодильник. Після чого у двох поліетиленових пакетах варити м’ясо у воді на слабкому вогні. Діставши з окропу, дати охолонути, не виймаючи з пакета, щоб м’ясо увібрало в себе сік. Така страва стане корисною в подорожі, адже може довго зберігатися. Студентам радить хоча б щотижня варити суп. Швидким у приготуванні є суп із рибними консервами. Коли картопля, цибуля, морква зварилися, додати баночку консервів, зелень та спеції. Намагайтеся встигнути зробити все заплановане, але не забувайте про здорове харчування. Пам’ятайте: «Здоров'я – не все, але без нього все – ніщо». Олена КАЛУГІНА | |
|
Всього коментарів: 0 | |