Субота ,4.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Березень » 31 »

09:48


До Дня рідної мови в нашому університеті було проведено конференцію «Етнос. Мова. Культура».

Студенти інституту філології й журналістики обговорили питання історичної основи мовного та етнокультурного розмаїття українців, джерел дослідження українських традицій в одязі, особливостей плечового, поясного, а також верхнього одягу. Викладач кафедри етнології Віктор Косаківський у своїй доповіді детально описав традиції та технології пошиття українського взуття.

Родзинкою конференції стали інсценізація відомого весільного обряду –  покривання нареченої та демонстрація національних костюмів.

Інеса БЛАЖІЄВСЬКА

***

В гуртожитку №2 з ініціативи доцента кафедри стилістики й культури мови Валентини Богатько та студентів групи 5-В відбувся «круглий стіл» на тему: «Якою має бути сучасна ділова людина».

Студенти виступили з доповідями, що стосувалися культури спілкування, норм поведінки, ділового одягу, провели тестування та опитування серед присутніх, інсценізували варіанти сприятливої і несприятливої поведінки під час майбутнього працевлаштування вчителя-словесника. На згадку організатори подарували присутнім пам’ятки з правилами культури спілкування.

Ольга УРСУЛЕНКО

***

В інституті історії, етнології і права відбулася презентація книги «Від військової контррозвідки до вивчення таємниць тисячоліття», присвяченої контррозвіднику, науковцю, педагогу та громадському діячу, Почесному працівнику ВДПУ Івану Зайцю. Епіграфом до неї стало життєве кредо Івана Івановича: «Працюй і працюй, поки б'ється серце».

У виданні подано спогади автора про його юність, опалену війною, роки служби у контррозвідці, розповідається про наукову діяльність. У ньому також містяться тексти листів, копії документів та фотографії з життя вченого.

На презентації присутнім було представлено творчий доробок науковця, сторінки життєпису, а також біографічний фільм. Упорядкувала  книгу дружина Івана Зайця – Валентина Гаврилівна.

Інеса БЛАЖІЄВСЬКА

***

В інституті філології й журналістики відбулося літературно-мистецьке свято «В сім’ї вольній, новій…», з нагоди 197 річниці від дня народження славнозвісного поета, прозаїка та художника України Тараса Шевченка.

Глядачі мали змогу «помандрувати» стежками біографії Великого Кобзаря, послухати уривки з творів невмирущого володаря художнього слова, насолодитися українськими народними піснями, мелодика яких вражала кожного до глибини душі. За словами асистента кафедри української літератури, кандидата філологічних наук Віктора Крупки: «Весна в Україні розпочинається днем народження Шевченка».

Наталі ВОЗБРАНЮК


Категорія: Із потоку новин | Переглядів: 654 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0