Вівторок ,19.3.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » Позиція
Привіт, окупанте!

«Войну не поддерживаю. Про Крым – без комментариев», – пише мені брат Коля з Москви. На початку весни я запитувала його, як ставиться до анексії Криму. Не хоче коментувати. Підтримує.

Доки «зелені чоловічки» блокують наші військові частини у Криму, провокують на конфлікт і прикриваються «живими щитами», Коля говорить про мир. Пропонує об’єднуватися в одну країну, разом із Білоруссю: «Чтоб я мог в Украину к родственникам приехать, не стоять на таможне и не менять бабло в обменнике».

...
Читати далі...
.

 

СТУДЕНТИ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

У межах Всеукраїнського національно-патріотичного марафону у Вінниці відбулася студентська хода з нагоди вшанування героїв Небесної Сотні 20 лютого 2017 р.

Згуртувавшись біля пам’ятника М. Коцюбинському, близько тисячі молодих людей з кількох ВНЗ міста, зокрема й педагогічного, вирушили до центральної площі біля облмуздрамтеатру для участі в мітингу-реквіємі.

Студенти несли в руках гасло «Герої не вмирають!», кв ...
Читати далі...
.

 

ВІРА ТА ГРОШІ

В Україні кожен громадянин має право на вільне віросповідання, тобто кожен може обрати власну релігію, яка йому до душі. Але зазвичай ще змалечку наші батьки прищепляють нам віру в Ісуса Христа – Більшість наших співвітчизників надають перевагу православному християнству.

 Ще з давніх-давен на території України майже кожна родина була віруючою. Про це свідчать безліч творів, написаних українськими авторами, розповіді наших бабусь, дідусів. Існувало безліч традицій та обрядів, яких постійно дотримувались: і недільні відвідини церкви, і обов'язкове хрещення новонароджених, в ...
Читати далі...
.

 

СВІТ ДОБРА ПОЧИНАЄТЬСЯ З ТЕБЕ

Поїздку до дитячого будинку «Родинний дім», що у смт. Вороновиця Немирівського району, у переддень новорічно-різдвяних свят здійснили активісти Ради студентського самоврядування інституту філології й журналістики Вінницького педуніверситету.

Роман Копиця, Альона Кабалюк, Марк Маламура, Юлія Подолужна разом із групою 2БУР подарували малечі чимало позитивних емоцій, радості та веселих розваг.

Зараз у закладі перебуває 28 дітей-сиріт, які чекають подарунків від щирих, небайдужих людей.

...
Читати далі...
.

 

ХОЧЕШ ЗМІНИТИ СВІТ – ПОЧНИ З СЕБЕ

Дуже часто можна почути на вулицях міста, в магазинах, трамваях чи будь-де невдоволення людей щодо влади. Буцім, якби вона була іншою, то жилося б краще. Те, що це світ такий, що по-іншому жити не можна, бо пропадеш... Та у чому ж проблема?

Люди настільки зневірились, що коли хочеш допомогти або підтримати когось, то вони з сумнівом поглядають на тебе, як на злочинця, який от-от зробить щось лихе. Кілька днів тому, стояла на трамвайній зупинці й спостерігала, як дорогу переходила бабуся з величезними ва ...
Читати далі...
.

 

1 2 3 »


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0