Субота ,27.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2015 » Листопад » 29
РІЧНИЦЯ РОЗГОНУ СТУДЕНТСЬКОГО МАЙДАНУ. ПАМ’ЯТАЄМО

Силовий розгін мирного протесту на Майдані Незалежності у Києві – незаконна акція силових відомств України, проведена силами спецпідрозділів "Беркуту"  вночі 30 листопада 2013 року з метою очищення площі від учасників стихійного протесту, відомого як Євромайдан.

Протести розпочалися 21 листопада 2013 року як реакція на рішення Кабінету Міністрів України про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Протестувальники безперервно перебували на Майдані, при чому їхня кількість змінювалася.

Події 30 листопада стали переломним моментом в українсь ...
Читати далі...
.

 

СВІДОМІСТЮ ПО ПОЧУТТЯХ

Коли була малою, ніяк не могла зрозуміти, як зовсім чужі люди можуть закохуватися й одружуватися. Дивувалася, як зважуються жити під один дахом, обіцяють довіряти, піклуватися одне про одного, бути поруч і в радості, і в горі. «Як же це можливо?», – часом думала шестирічною.

Відтоді минуло більше десяти років. Зовсім дорослою себе не вважаю, але вже в сімейних, дещо жартівливих розмовах про одруження давно не казала чогось на кшталт: «Тобі, мам, легко було, адже ти виходила заміж за тата. Мені ж доведеться з чужим чоловіком одружуватися!».

Тепер власні роздуми стали серйознішими, питань побільшало, а відповіді вже не такі категоричні. Одвічна дилема: хтось любить, а хтось дозволяє себе любити; хтось уміє справитися з нерозділеним коханням, а хтось тяжко страждає, впадає в депресію, довго не може оговтатися і жити далі як р ...
Читати далі...
.

 

МУЗИЧНЕ МИСТЕЦТВО У НАУКОВОМУ КОНТЕКСТІ

25-26 листопада 2015 року у Вінницькому педуніверситеті відбулася VІ міжнародна науково-практична конференція молодих вчених та студентів «Слов’янське музичне мистецтво у контексті європейської культури». Співорганізаторами цього форуму виступили: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка та Університет імені Марії Кюрі-Склодовської (м. Люблін, Польща). У заході взяли участь молоді вчені й студенти з Польщі, Китаю та України. Симпозіум складався з трьох секцій та круглого столу.

У своїх промовах доповідачі розкрили становлення творчої особистості Тетяни Яблонської, музичну інтерпретацію байок Леоніда Глібова та «багательний стиль» Валентина Сильвестрова; поділилися дослідженнями українського романсу, православного співу та хорових мініатюр вінницьких композиторів у репертуарі дитячих, моло ...
Читати далі...
.

 

ПОДОРОЖ У ЧАСІ ВІД ТАРАСА ПРОХАСЬКА

Сучасний український письменник, журналіст Тарас Прохасько завітав до Вінниці, де презентував студентам Вінницького педуніверситету  свій авторський курс «Письмо як світогляд».

Автор більше десяти книжок прози, лауреат багатьох літературних премій (зокрема, «Книга року BBC» та премії Джозефа Конрада)  вирішив поділитися із потенційними читачами досвідом творення літературних текстів.

Тарас Прохасько називає літературу самовираженням і стверджує, що усі люди хочуть писати. Письменник пояснює, що книга – це мандрівка, яка стирає часовий простір і дозволяє поринути у бажаний нам світ.

«Модна хвиля» все більше набирає обертів у  суспільстві, тому сучасний письменник ділиться своїми правилами написання творів та цікавим будуванням речень. Студенти дізнались про те, як власний світогляд вплива ...
Читати далі...
.

 

РАЗОМ МОДЕРНІЗУЄМО КРАЇНУ

26 листопада 2015 року  кафедра журналістики, реклами та зв’язків з громадськістю Вінницького державного педагогічного університету ім. М.Kоцюбинського спільно із фундацією «Суспільність» провели засідання круглого столу для студентів-медійників, істориків та викладачів ВНЗ  на тему: «Прозорість і підзвітність чиновників: нові інструменти контролю».

Модераторами заходу виступили: Віталій Гайдукевич, ведучий ТК «5 канал» і Тарас Петрів, президент фундації «Суспільність», доцент інституту журналістики Київського національного університету ім. Т. Шевченка. Дискусія транслювалася в Інтернеті в режимі реального часу.

Учасники заходу поставили собі за мету з& ...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0