Понеділок ,29.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Лютий » 9 » «АФГАНІСТАН ЖИВЕ В ДУШІ МОЇЙ»

20:45
«АФГАНІСТАН ЖИВЕ В ДУШІ МОЇЙ»


7 лютого у Мистецькому центрі ВДПУ імені Михайла Коцюбинського відбувся благодійний концерт воїнів-афганців, з метою збору коштів на придбання реаномобіля для воїнів АТО.

На зустрічі були присутні шановані люди, захисники нашого спокою та кордонів, котрі неодноразово дивилися смерті в обличчя: голова Всеукраїнської спілки побратимів України у Вінницькій області Роман Смішний, військовий дипломат, офіцер Генштабу України, керівник координаційної групи України в Донецьку Петро Канонік, майор Андрій Ліпський, десантник Євген Ісаєв та ансамбль військово-патріотичної пісні «Перевал» Вінницької міської спілки ветеранів війни в Афганістані.

Майор Андрій Ліпський і Роман Смішний розповідали присутнім правила поведінки у зоні бойових дій: «На сьогодні всім відомо, що зараз в Україні не антитерористична операція, а справжня війна. Основне завдання нашого противника – залякати! Тому ми повинні навчитися правильно себе поводити. По-перше, не можна одягатися як військові, ніякого камуфляжу та одягу темних тонів. Треба себе ідентифікувати. Можна прив’язати до руки білу стрічку, шарф, що Ви налаштовані на мир і у вас відсутня зброя». Андрій Едуардович зазначив, що ні в якому разі не можна підіймати зброю, оскільки автоматично стаєте злочинцем з нашого боку і одразу ж з’являється привід у ворогів Вас вбити. «Якщо вимагають телефон чи золоту річ – віддайте. Адже нема нічого важливішого за людське життя!» – наголосив майор.

Виховну розмову продовжив молодий десантник Євген Ісаєв, котрий ще раз нагадав правила надання першої медичної допомоги та продемонстрував як потрібно діяти при різних видах кровотеч. Розказав, як правильно користуватися турнікетом, що робити, якщо його немає під рукою та чим можна замінити. Говорили й про розпізнання людини з хворим серцем і надання їй першої допомоги. Вчилися правильно робити серцево-легеневу реанімацію, а також ознайомилися із вмістом військової аптечки.
Студенти збирали й розбирали автомати, кулемети, приміряли на себе бронежилети, каски тощо.

Ансамбль військово-патріотичної пісні «Перевал» Вінницької міської спілки ветеранів війни в Афганістані виконували проникливі пісні на «афганську» тематику. Глядачі тепло сприймали музичні композиції, що пробирали до сліз, тому віддячували співакам бурхливими оплесками.

Наостанок Роман Смішний подарував студентам прапор Всеукраїнської спілки побратимів України у Вінницькій області.

Пам’ять жива. Вона буде жити в очах усіх солдатів Афганістану. Низький уклін Вам за героїзм, відвагу та любов до Батьківщини.

Катерина ЗУЛІНСЬКА


Категорія: Актуально | Переглядів: 407 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0