Понеділок ,6.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Лютий » 19 » АПТЕЧНИЙ БІЗНЕС НА ЗДОРОВ’Ї НАЦІЇ

23:02
АПТЕЧНИЙ БІЗНЕС НА ЗДОРОВ’Ї НАЦІЇ


Останнім часом аптечний бізнес набрав значних обертів. Сьогодні в Україні налічується більше двадцяти тисяч аптек. Але людям від цього легше не стає. В аптеках, які знаходяться в людних місцях, величезні черги, у фармаціях віддалених районів міста відчутна нестача ліків. 

Ціни на ліки, особливо на дитячі, з кожним роком збільшуються. Адже відомо, що на дітях, як правило, ніхто не економить. Під час епідемій грипу ціни піднімають удвічі.

Виникає запитання: яка користь від такої кількості аптек?  «Краще б ціни переглянули і не робили такої великої націнки»,  - скаржаться невдоволені громадяни.

Звичайно, народ розуміє, що здоров’я найцінніше, точніше, воно безцінне. Тому кожен ладен віддати будь-які гроші, тільки б уберегти себе та рідних.

Але не всі мають чималі суми грошей. Більшість людей позбавлені  можливості купувати дорогі препарати, а дешеві зазвичай не ефективні.

Самі фармацевти пояснюють високу ціну на ліки тим, що вони надходять з-за кордону. На це нещодавно Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що невдовзі будуть виробляти хороші вітчизняні замінники і ціни на них будуть доступними. Та коли це буде, нікому невідомо, хоча уряд гарантує – через два-три роки.

Сьогодні, навіть ввівши в Інтернеті рядок «аптечний бізнес», ми побачимо повну інструкцію «Як відкрити аптеку? » У ній розписано все, починаючи з того, яке потрібно обладнання, персонал, приміщення, закінчуючи тим, які закони потрібно знати стосовно аптечного бізнесу та ліків.

Відкривати аптеки стало модним. Але ми сподіваємось на молоде покоління, яке вважає кориснішим і цікавішим все-таки виробляти ліки, а не тільки їх продавати за «космічними» цінами.

Редакція зробила опитування серед студентів, які навчаються у Вінницькому національному медичному університеті ім. Миколи Пирогова.

«Чому ви обрали професію фармацевта?»

 Тернавська Ярослава, 18 років:

- Мені подобається аптечна справа. Я вважаю, що в майбутньому ця професія допоможе мені забезпечити свою сімю. Гарно вивчившись в університеті, я зможу хоч чимось допомогти суспільству. Адже зараз в Україні не вистачає кваліфікованих фармацевтів.

Стукаленко Ірина, 18 років:

- Я обрала професію фармацевта, тому що мені подобається допомагати людям. В майбутньому я мрію створити нові ліки, які допоможуть запобігти чи вилікувати захворювання на рак. Якщо в мене це все таки вийде, я буду їх роздавати  хворим людям безкоштовно.

Мержиєвська Оксана, 17 років:

- Спочатку навчалася в медколеджі на медсестру, але я та моя сімя зрозуміли, що професія медсестри - невдячна робота. І згодом я вирішила, що хочу навчатися в ВНМУ на фармацевта, оскільки це - цікава робота. Адже вони можуть придумувати свої ліки від різних захворювань. Тому в майбутньому я хочу зайнятися саме цим.

Ратнікова Аліна, 18 років:

     - Я обрала саме цю професію, оскільки моя мама - фармацевт і хочу продовжити її справу.

Близнюк Тетяна, 19 років:

- До останнього не знала, де хочу навчатися, але згодом все-таки вирішила. В одинадцятому класі захопилася хімією. Після того і прийняла рішення піти навчатися на фармацевта, щоб у майбутньому зарекомендувати себе не тільки як людину, яка розуміється на ліках та вміє добре дати пораду, які препарати краще купити, а й як «винахідника» ліків.

Вікторія Надкирнична


Категорія: Актуально | Переглядів: 2011 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0