П`ятниця ,3.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Березень » 1 » Цензура кохання

03:21
Цензура кохання


     У день святого Валентина, усі, як правило, говорять про чистоту своїх почуттів до коханої людини. Сьогодні запропоную подивитися на сучасну картинну галерею кохання та любові під іншим кутом, який не супроводжуватиметься сердечками та рожевими ведмедиками.

     Перша картина – намальована медициною. Великий арабський лікар Алі Ібн Сіна (Авіценна) ввів любовну недугу в свій знаменитий трактат «Канон медицини», який слугував авторитетним довідником для ескулапів у Європі й Азії протягом п’яти століть. До речі, підхід Авіценни до трактування кохання-хвороби був цілком сучасним: він вважав першопричиною фізичних страждань психологічні чинники, насамперед зацикленість на предметі любові. У трактуванні Авіценни, любовна лихоманка діє на мозок, порушуючи причинно-наслідкову базу мислення і викликаючи болісні перепади настрою. Це послугувало причиною вважати, що кохання – хвороба, але сьогодні – це епідемія, від збудника якої людей потрібно ізолювати. Ця «чума» примушує людей маніакально шукати своє кохання, незважаючи ні на що.

     Друга картина написана релігією. Любов стала масовою пропагандою, що має на меті підвести свідомість людей під одну лінію і охоплює будь-яку сферу діяльності людини. Любов стає схожою на релігію. Як казав Володимир Ленін: «Релігія – опіум для народу», так само і в цьому випадку. Якщо взяти релігію загалом, то можна вивести одну цікаву річ – в ім’я любові церквою було убито сотні тисяч людей. Згадаймо лишень хрестові походи. Усі вони керувалися гаслом «боротьби за визволення Гробу Господнього та Святої Землі від невірних». Лицар повинен навчати заповідей тих, хто в його оточенні. Перша Заповідь: «Нехай не буде в тебе інших богів, окрім мене. Нехай не буде тобі інших богів передо Мною! Ми повинні боятися і любити Бога та довіряти Йому понад усе…» Звідси випливає, що усі вбивства проходили під патронатом Любові до свого Бога.

     Третя картина була створена нашими руками. Гляньмо тепер на історію періоду СРСР. Не зважаючи на те, що народжувалися діти, але сексу у «совдепії» не було. А кохання було цнотливим, прекрасним, яке оспівували усі митці історії людства. Чисте, як сльоза комсомолки. Після розпаду Союзу орієнтація суспільства змінилась, і тепер замість мистецьких картин про найсвітліше – бігборди з відкритим еротичним характером, замість сльози комсомолки – грязюка на лиці. Кохання та любов тепер перетворюються на прояви сексу, які покриваються найсвятішими почуттями, за якими нічого не стоїть. Скажіть, будь ласка: де ці почуття, коли лише у Києві за останній рік кількість розлучень сягнула 7663 пар. Це лише столиця. Можливо, варто повернутися до батьківської любові, в той час як в Україні 40 тисяч сиріт. Це не означає, що їхні батьки померли – їх просто покинули, найчастіше через пияцтво. І це реальна статистика, що показує нам один із проявів кохання.

     Четверта картина, це «шедевр», що здатний засліпити усіх своєю геніальністю. Спробую передати її зміст: смітник, біля нього паркан, на якому написано – «Я тебе кохаю, киця». Хіба це не шикарно? Хіба це не справжні почуття? Це просто фарба на паркані, про яку кожен з хлопців вже каже: «це я написав». Правда, прекрасно? Кохання – це така собі хвойда – хто захоче, той і візьме. Кожна третя пара після розриву стосунків обзиває один одного такими брудними словами, які тільки можна уявити. І всі почуття просто тонуть у болоті. А з телеекранів вам уже показують нові цінності кохання, які знову ж таки не відповідають вашій простій історії...

     П’ята картина – змішайте усі фарби, образи й персонажі. Згадайте про аборти, про біль, самогубство, сльози, нерви, ганебні вчинки, що їх породжують теперішні кохання та любов. Скажіть, що ми наробили? Змішали гроші з божественною любов’ю, додали трішки крові, і «вуаля»! …Бій священиків біля Гроба Господнього. Підлітки, які хочуть швидше стати дорослими, і в результаті – син в дитячому будинку. Тепер останні краплі фарби, що поєднали усе чисте та справжнє, що є в нас усіх. Але й вони зникають у вирі бруду та брехні.

by_Shadow

Категорія: Різне | Переглядів: 688 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0