Понеділок ,6.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2010 » Жовтень » 13 » ЧИ БУДЕ В НАС ІНСТИТУТ ПЕДАГОГІКИ, ПСИХОЛОІЇ ТА… МИСТЕЦТВ?

04:11
ЧИ БУДЕ В НАС ІНСТИТУТ ПЕДАГОГІКИ, ПСИХОЛОІЇ ТА… МИСТЕЦТВ?


Серед викладачів та студентської молоді поширилась інформація, що факультет музичного мистецтва планують об’єднати з інститутом педагогіки і психології. Із запитанням щодо створення в нашому університеті нового структурного підрозділу редакція «ST» звернулися до в.о. проректора з науково-педагогічної роботи, доц. Сергія ГУСЄВА.

– Сергію Олексійовичу, розкажіть, будь ласка, чим зумовлені такі зміни? Як надалі відбуватиметься навчально-виховний процес на «музпеді»?

– Ідея об’єднання факультету музичного мистецтва та ІПП не нова. Це передусім пов’язано з тим, що «музпед» не витримує потрібного формату. Зараз там здійснюється підготовка лише за двома спеціальностями. Існує проблема також з фінансуванням факультету. Варто зазначити, що факультет музичного мистецтва – один з небагатьох в Україні подібного профілю, який ще тримається «на плаву», відтак необхідно й надалі зберегти цей напрям підготовки.

Об’єднання саме цих підрозділів найлогічніше. Воно зумовлене тим, що при підготовці за спеціальністю «Дошкільне виховання» студенти отримують навики учителя музики. За дорученням ректора робоча група розглядає питання оформлення внутрішньої структури нового інституту, кількості та складу кафедр, особливостей викладання навчальних дисциплін.

Поява такого підрозділу підвищить якість підготовки фахівців, забезпечить спільне розв’язання проблем, продуктивне функціонування кафедр та фахову діяльність викладацького складу. Студенти, які зараз навчаються на «музпеді», отримають диплом того напряму підготовки, який вони обрали при вступі. Назва нового інституту відповідатиме спеціальностям, які в ньому здобуватимуться, тому слова «педагогіка» і «мистецтво» обов’язково будуть. Вона має бути простою, лаконічною і водночас промовистою для викладачів, студентів та абітурієнтів. Можливо, оберемо назву «Інститут мистецтв» чи щось подібне.

Злиття інституту педагогіки і психології та факультету музичного мистецтва в єдине ціле має відбутися найближчим часом після проведення необхідних експертиз.

Спілкувалася
Вероніка КОРДОН


Категорія: Різне | Переглядів: 573 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0