Вівторок ,7.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Лютий » 24 » ЧИ ПОТРІБНІ УКРАЇНЦЯМ БІОМЕТРИЧНІ ПАСПОРТИ?

22:41
ЧИ ПОТРІБНІ УКРАЇНЦЯМ БІОМЕТРИЧНІ ПАСПОРТИ?


6 грудня 2012 року набув чинності Закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус». «Для громадянина України закордонний паспорт, як і передбачалося раніше, буде коштувати 350 грн., внутрішній – 65 грн. Електронна база даних біометричних відомостей про громадян буде суворо захищена. А над співробітниками міліції, які працюватимуть з реєстром персональних даних, встановлять тотальний контроль», – повідомив народний депутат Василь Грицак, автор закону.

Згідно із законом, на кожного громадянина при народженні мають оформляти біометричний паспорт і надалі змінювати його кожні 10 років. У ньому міститиметься електронний чіп з багатьма відомостями про особу.

Враховуючи думку громадян, які неприхильно ставляться до біометричних паспортів, закон може створити більше проблем, ніж переваг. Одна з них – негативне ставлення представників церкви. В основі кожного такого паспорта лежить штрих-код. Цей носій інформації має одну неприйнятну для православного християнина властивість – три подвійні смужки. Одна така смужка позначає цифру 6, якщо забрати іншу інформацію, то сканер прочитає 666 – число антихриста.

Депутати заявляють про добровільну згоду на отримання біометричного паспорта, водночас, після закінчення терміну дії паперового документа громадянин автоматично позбавляється всіх своїх прав. Крім того, не факт, що новації зможуть торкнутися не лише паспортів, а й багатьох інших документів, які використовуються всередині держави.

Парламентарі запевняють, що введення біометричних паспортів – це крок на шляху до скасування візового режиму з Європейським Союзом, адже це одна із умов лібералізації поїздок українців до країн ЄС.

Нагадаю, що ідея про створення біометричних паспортів виникла в США після подій 11 вересня 2001 року (серія терактів на території США, яка була здійснена за допомогою пілотованих літаків. Унаслідок терактів загинуло близько 3-х тисяч людей).

У «гарячий» період обговорення цієї резонансної теми вирішила дізнатися думку пересічних вінничан. Більшість опитаних, близько 70% проти, адже вони вважають, що завдяки єдиній державній базі, в яку внесено всі відомості про людину, можна буде знайти інформацію про будь-кого, тим самим піддати її впливу аферистів чи дії інших негативних факторів. 27% позитивно ставляться до нововведення, запевняючи, що різниці між паперовим паспортом та біометричним не буде. 3% відповіли, що їм байдуже, з яким документом презентувати власну особу.

Що ж, поживемо – побачимо!

Марина ДЯЧЕНКО


Категорія: Актуально | Переглядів: 549 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0