Понеділок ,29.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Квітень » 27 » ЧИ ПРИЙДЕ ВЕЛИКЕ ПЕРЕСЕЛЕННЯ?

21:21
ЧИ ПРИЙДЕ ВЕЛИКЕ ПЕРЕСЕЛЕННЯ?


На початку року серед студентів нашого ВНЗ почали поширюватись чутки, ніби зовсім скоро закриватимуть гуртожиток №2, що підпорядковується Інституту філології й журналістики. Відсутність точної інформації почала породжувати нові здогадки та навіть жарти. Сьогодні ми чуємо одне, завтра – щось інше. А що ж насправді?

«Проінформований – озброєний!» Саме тому, щоб розвіяти всі чутки й домисли, ми звернулися за достовірною інформацією до проректора з науково-педагогічної роботи, кандидата історичних наук, доцента Олександра Криворучка:

Справді, гуртожиток №2 буде закрито. На сьогодні це найстаріша споруда, що входить до комплексу будівель ВДПУ, і вона знаходиться в аварійному стані. Минулого року ми запросили комісію, яка провела експертизу придатності житлового приміщення. Фахівці визначили, що термін придатності для проживання в гуртожитку №2 закінчився ще у 2012 році. Але ми ввійшли у становище студентів, які там мешкають, і під власну відповідальність дали дозвіл на проживання до завершення поточного навчального року.

За словами проректора, в гуртожитку руйнується основа – фундамент. Цієї зими мешканці будівлі на власні очі переконалися, в якому стані був дах, що ледве не обвалився через надмірну кількість вологи від опадів. Стіни в багатьох місцях вкриті тріщинами.

Варто зазначити, що на руйнацію гуртожитку впливає його розміщення. Поряд прокладено трамвайні колії, які спричиняють вібрації. Не будемо вже наголошувати про застарілу каналізаційну та водопровідну систему (гуртожиток побудовано у 1964 році).

Олександр Іванович запевнив, що немає підстав хвилюватися. Раніше, ніж після закінчення літньої сесії, студентів виселяти не будуть. Але згодом відбудеться масове переселення, перерозподіл місць в одному з інших діючих гуртожитків. Однак і це буде не так просто! Тепер студентам, хто отримував догани протягом поточного року, має проблеми з навчанням, відмовлять у наданні місць для проживання.

Для роботи з переселення буде створено спеціальну комісію, до якої ввійдуть викладачі й студентський актив. Проректор наголосив, що все проводитиметься «прозоро». Розселення по кімнатах ущільнять, а для студентів ІФЖ створять належні умови.

– Свого часу, навчаючись в нашому університеті і проживаючи у гуртожитку, також відчув, що таке переселення: коли ти створюєш зручні умови, а потім втрачаєш це все і обживаєшся по-новому. Тому ми намагатимемося врахувати витрати студентів, – запевнив Олександр Іванович.

Усі ті, хто торік мав змогу проживати в гуртожитку влітку під час практики, цього року змушений буде шукати інше житло – знімати квартиру чи просити «вільне ліжко» у родичів. Але все це ненадовго! Будемо сподіватися, що «велике переселення» пройде успішно і наступний навчальний рік розпочнемо із символічного розрізання червоної стрічки перед входом у нове помешкання.

Наталі ВОЗБРАНЮК


Категорія: Актуально | Переглядів: 808 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0