Середа ,8.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Вересень » 11 » Чого боїться першокурсник?

00:51
Чого боїться першокурсник?


На календарі вересень. Рідний університет гостинно зустрів своїх студентів. Усі діляться враженнями про літо, розповідають різні курйози, які з ними траплялися. Університет знову увійшов у русло свого звичного життя. Та початок нового навчального року особливий для першокурсників. Ми вирішили запитати, які переживання, емоції та хвилювання їх переповнюють.

Діна Боднар (1-Р, ІІМ):

- Найбільше хвилювання було з приводу атмосфери в групі, як мене сприймуть одногрупники. Адже, як себе зарекомендуєш, так до тебе ставитимуться й надалі. Я переживала чи «приживуся». Але зараз усі мої хвилювання зникли, оскільки з усіма познайомилася та здружилася.

Сергій Стахов (1-В, ІІЕП):

- Хвилювання властиве усім людям, особливо, якщо у твоєму житті відбуваються зміни – ти потрапляєш до нового колективу. Найбільше боявся поселення в гуртожиток, бо навколо незнайомі люди, а хотілося, щоб співмешканці були хорошими. Та, на щастя, усе склалося добре.

Олеся Григоренко (1-М, ІМФІТО):

- Уже з перших днів нам наголошували на тому, що навчаємося за кредитно-трансферною системою. За її «законами» потрібно набрати визначену кількість балів для того, щоб допустили до складання іспитів та заліків. Лякає найбільше думка: що, коли не наберу необхідної кількості балів?

Яна Кримська (1-М, ІМФІТО):

- Ще навчаючись у школі чула від своїх старших друзів, що на парах викладач дає велику кількість матеріалу, тому потрібно писати багато і швидко, аби встигнути все зафіксувати у своїх конспектах. І це викликало певний острах.

Сергій Завальний (1-Ж, ІППМ):

- Найбільше хвилювався першого вересня, оскільки всі були мені досі незнайомими. Відбувся певний перехід: я закінчив школу, де було багато друзів та знайомих, а тут – все інше, нові люди. Так би мовити, острах перед невідомим. Але на сьогодні вже маю кілька нових друзів.

Оля Висідалко та Віка Неборачок (1-В, ПГФ):

- Ви запитайте будь-якого першокурсника і він вам відповість, що боїться сесії, колоквіумів, модулів, перших практичних, першої відповіді за кафедрою перед великою аудиторією. Це все і у нас викликає боязнь. Але найбільше ми боїмося тарганів =)) (дівчата живуть в гуртожитку – примітка авт.).

P.S.: варто зазначити, що, окрім усього вищезазначеного, першокурсники ще й бояться відповідати на запитання та фотографуватися =)). Нам чимало довелося побігати, аби зробити це опитування. Та все ж кількох сміливців знайшли і вдячні їм за висловлені думки!

Таня Климнюк,
Віка Долинна


Категорія: Експрес-опитування | Переглядів: 689 | Додав: Admin | Теги: першокурсник, Опитування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0