Субота ,27.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2014 » Липень » 1 » ЧОГО ВАМ НЕ ШКОДА БІДНОМУ НА ХЛІБ?

17:15
ЧОГО ВАМ НЕ ШКОДА БІДНОМУ НА ХЛІБ?


«Дайте пару копійок для моєї маленької дитинки, щоб купити поїсти», – на колінах благав кволий чолов’яга всіх перехожих, що проходили повз нього.

Звичайно, відірвати від серця кровно зароблені декілька гривень не важко, особливо, якщо їх просить бабця, жінка чи дитина. Але коли підходять чоловіки і нав’язливо розповідають заздалегідь придумані казки – це, правду кажучи, викликає огиду до таких людей і виводить із себе. Нещодавно така ситуація трапилася і зі мною.

Якось йшов на залізничний вокзал. Погода була похмурою, накрапав дощик. Ще здалеку запримітив згорблене сіре тіло. Пройшовши повз мене, чоловік зупинився і сказав: «Скільки тобі не шкода на хліб для моєї дитинки?». Зазвичай, до таких людей у мене одразу прокидається співчуття. Але цей чоловік був напідпитку і ледве тримався на ногах. Оскільки зустрів його тут не вперше та ще й у такому стані, то одразу відповів, що мені для моєї дитини не шкода себе. Якби знав, що моя дитина голодна, – робив би усе, аби цього не сталося. Тим паче, що тепер для чоловіків робота завжди знайдеться.

Мені більше шкода тих, хто грає чи співає на вулицях, у вокзальних переходах. Хай краще віддам декілька гривень тій людині (будемо вважати за талант), попередньо не знаючи, на що вона їх витратить, аніж якомусь п’яному перехожому.

А що ж стосується того чоловіка, то він, нічого не сказавши і не опустивши очі, пішов. Я ще довго дивився, проводжаючи його поглядом. Можливо, він задумався над моїми словами. А може, піддався владі алкоголю, забувши про голодну дитину, просто пішов? Але відповідь тут повинна бути одна – на хліб повинно бути не шкода тільки самого себе!

Андрій КОВЕРЗЮК


Категорія: Місто | Переглядів: 458 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0