Субота ,27.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2019 » Січень » 18 » ДЕ В ІНТЕРНЕТІ ШУКАТИ СЕРЙОЗНІ СТОСУНКИ?

21:57
ДЕ В ІНТЕРНЕТІ ШУКАТИ СЕРЙОЗНІ СТОСУНКИ?


Кожна дівчина мріє про принца на білому коні, розкішну білу сукню та вічну любов. Уявіть, що одного разу принц все ж вирішує випробувати щастя. Паркує скромне Lamborghini десь на узбіччі та наздоганяє ту єдину, аби познайомитися і зробити її не принцесою, – королевою.

Однак у сучасному світі він швидше отримає газовим балончиком в обличчя, аніж схвальну відповідь на пропозицію (особливо, якщо дівчина не помітила припаркованого Lamborghini). Чи то нині пройшла мода на знайомства на вулиці, чи то через недовіру один до одного сучасні люди віддають перевагу знайомствам в інтернеті. Один із найпопулярніших порталів – сайт для знайомств «Tinder».

Ще кілька десятків років тому сайти знайомств викликали асоціації зі збоченцями, аферистами та шахраями. Однак нині портали, що допомагають людям знайти одне одного, практично нікого не лякають.

По-перше, сучасна людина цінує свій час понад усе. Саме тому спілкування в мережі набуло шаленої популярності. Наприклад, у «Tinder» потрібно лише обрати стать партнера, бажаний вік та діапазон пошуку за геолокацією. Далі усе зроблять за тебе. Твоє діло: свайп вліво – дизлайк, свайп вправо – лайк. Із партнером ти розпочнеш чат лише тоді, коли він/вона взаємно вподобає тебе. Абсолютна економія часу.

По-друге, безперечна перевага сайтів знайомств – можливість обрати партнера, який відповідає твоїм критеріям: мета знайомства, відсутність шкідливих звичок, наявність дітей та освіта, інтереси тощо. Звичайно, цей принцип діє тільки в тому разі, якщо анкетні дані правдиві.

По-третє, людині набагато легше відкритися новому знайомому по той бік екрана, аніж навіть другові. Надзвичайно просто розповісти про свої проблеми чи негаразди тому, кого можеш запросто забанити й ніколи більше не спілкуватися. Між такими людьми виникає довіра десь на підсвідомому рівні, коли один говорить про свої біди, а інший не соромиться написати хорошу пораду.

Карині – 21, уже кілька років працює в одній із вінницьких шкіл вчителем молодших класів. Історію свого знайомства вона розповіла нам.

– Розійшлася зі своїм хлопцем кілька місяців тому. Одного вечора просто стало нудно, тому вирішила зареєструватися на сайті знайомств, – розповідає дівчина. – Одразу ж написало чимало хлопців із Вінниці. Звісно були й непристойні пропозиції, типу: «Їдемо в клуб», а то й одразу: «Давай до мене». Чесно кажучи, спочатку не дуже серйозно ставилася до таких знайомств. Однак із часом зав’язалися справжні онлайн-стосунки. Згодом ми обмінялися телефонами та зустрілися. А вже наступного літа плануємо заручитися.

Серйозні стосунки в інтернеті шукають не лише дівчата, а й хлопці. Другокурсник педуніверситету Олександр цілком серйозно ставиться до онлайн-знайомств. Розповідає, що вирішив знайти другу половину на сайті знайомств «Tinder». Одразу після реєстрації помітив цікаву сторінку та почав спілкуватися з новою знайомою. «Я зрозумів, що нам разом цікаво, є про що говорити», – розповідає хлопець. Додає, що й раніше мав досвід спілкування на сайтах знайомств, проте попередні спроби були невдалі. Справа в тому, що на таких порталах доволі багато фейкових сторінок. Олександр зізнався співрозмовниці в симпатії та впевненості в тому, що спілкується дійсно з тією людиною, яку бачить на фото. «Сказав, що нарешті знайшов справжню та чесну людину. Вона відповіла: «Знаєш, мені справді соромно, але ти помилився і цього разу. За час нашого спілкування ми зрозуміли, що зробили помилку. Не хотілося б обманювати таку класну людину, як ти. Тому хочемо, щоб ти знав, – нам із подругою було сумно, тому вирішили поспілкуватися з кимось на сайті знайомств, щоб згаяти час. Вибач, соромно перед тобою». Незважаючи на це, хлопець і досі вірить: в інтернеті реально знайти справжні серйозні стосунки, головне – не зупинятися.

Сайти для знайомств – це спілкування, яке ні до чого не зобов’язує. Саме тому вони користуються популярністю серед молоді та й не тільки. Якщо ж шукаєш серйозні стосунки, то не можна забувати про головний недолік таких порталів – відсутність тієї іскри, взаємного тяжіння, яке виникає при зустрічі в реальному житті.

Ольга ХЛІВНЮК

 


Категорія: Паралельний світ | Переглядів: 1248 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0