Вівторок ,14.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Грудень » 8 » ДЕНЬ ЗА ДНЕМ

21:58
ДЕНЬ ЗА ДНЕМ


У Мистецькому центрі нашого університету відбувся конкурс першокурсників інституту філології й журналістики «Агов, таланти». За умовами змагання учасники проявили свої здібності у «Візитці», «Кулінарному конкурсі», «Інсценізації відомого твору» і «Музичному конкурсі». Також було оголошено такі номінації: «Кращий танцюрист», «Кращий декламатор», «Кращий ведучий», «Кращий кулінар».

Протягом конкурсу першокурсники активно демонстрували свої вміння. Дивували журі співами і танцями, веселими жартами і кулінарними талантами. У результаті третє місце розділили між собою група 1-БР та 1-АУ, друге посіли – 1-ВУ, переможцями конкурсу вже вкотре стала група 1-Ж.

Руслана ТКАЧУК

***

Інститут історії, етнології і права провів конкурс «Агов, таланти!». На початку змагання кожна група представила свій дружний творчий колектив. Пісні викликали гучні оплески, а танці, що вражали різноманітністю стилів, запалювали всіх присутніх у залі.

Символічно напередодні свята Halloween родзинкою стали ведучі Граф Дракула з помічницею-вампіром.

Призових місць не визначили, тому журі порадувало групи лише номінаціями: «Найкраща пісня» – 1-ВІП, «Найкращий танець» – 1-АІП, «Найкраща інсценізація» – 1-БІП.

Рита ЮРЧАК

***

«Агов, таланти!» – під такою назвою відбулося традиційне дійство в інституті іноземних мов.

Своєю оригінальною відеопрезентацією та музичними номерами відзначилися студенти групи 1-АА. Надзвичайно зворушливим був спів Ірини Боженко під акомпанемент Анастасії Ворон. Староста 1-АБ групи Карина Протасова вразила піснею співачки Adele«Someonelikeyou». У візитці колективу 1-АВ було представлено сценку про обрання старости групи. Ангеліна Гречкосіль заворожила публіку неймовірною грою на фортепіано.

Група 1-РР відзначилася артистичністю й оригінальністю. Дівчата здивували глядачів швидким читанням скоромовок. Не можна залишити без уваги сценку під назвою «Перша пара в інституті»: роль суворої викладачки виконала Анастасія Каліцинська, а студентів – Наталія Завадська та ЙонатанФеренбок.

Першокурсники напряму підготовки «Філологія. Мова та література (німецька)» довели, що мають не гірші таланти, ніж інші. Розвеселили глядачів своїми гумористичними сценками та запальним танцем.

Студенти і викладачі, які відвідали дебютний концерт першокурсників, залишилися задоволеними. Своїми враженнями з публікою поділився заступник декана-директора ІІМ з виховної роботи Олександр Петров, який відзначив, що цьогорічні першокурсники мають творчий потенціал.

Ольга ДІДИК,

Яна БРУХАЛЬ

***

Нещодавно в університеті відбулася фотовиставка «З обрядової культури українців». Експозицію організували студенти інституту історії, етнології і права, які навчаються за спеціальністю «Історія та українознавство і туристично-краєзнавча діяльність» ОКР «спеціаліст».

Виставка репрезентувала фотоматеріали, що збирали студенти та викладачіпід час етнографічних практик і навчального процесу.

Представлений матеріал поділено на два блоки: родинна та календарна обрядовість, які є яскравим проявом життєздатності українського етносу, навіть в урбанізованому суспільстві. Зокрема, проілюстровано Андріївські вечорниці, Різдвяні та Новорічні свята, Вербну та Великодню неділі, свято Трійці, Івана Купала та обжинки.

Світлана ГЕРУК

***

Наприкінці жовтня в ІІЕП відбулася творча зустріч студентів з Левком Лук’яненком – політиком, громадським діячем, письменником, колишнім народним депутатом України.

Почесний гість давав настанови майбутнім педагогам, ділився спогадами, розповідавпро професійні справи: прийняття державних законів, зокрема, Акту проголошення незалежності України. Повідомив, що планує завершити серію мемуарів про 15-річне ув'язнення «З часів неволі» четвертою книгою з вірогідною назвою «Країна Моксель ХХ сторіччя».

Каріна ТАРАСОВА

***

В ІФЖ, на виконання листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України «Про проведення IV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка у 2013-2014 навчальному році», була проведена конкурсна робота.

Вона складалася із трьох завдань, за які учасники отримали максимальні п’ятдесят балів. У першому – кожний із присутніх намагався розкрити зміст народного прислів’я: «Хто Шевченка прочитав, той багатий серцем став».В основній частині роботи учасники висловили думки та припущення щодо «Багатогранності Шевченкової прози».Наприкінцізапропонували художній текст, в якому потрібно було розставити розділові знаки та пропущені літери.

Перше місце посіли Тетяна Дзюбенко й Дарина Шкурпала, другими стали Марія Кравчук і Ольга Вержибок, а почесне третє місце зайняли Оксана Мовчан та Ліля Скрипаловська.

Наталія ГАВРИШ

***

На початку листопада в інституті історії, етнології і права відбулася XXV Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція.

До цього заходу було видано збірник наукових праць, у якому опубліковано понад 100 робіт,серед них – польські і російські дослідники, понад тридцять учасників з інших регіонів країни. У пленарному засіданні та секціях взяли участь 60 представників із різних регіонів України. Науковці жваво обговорювали питання про археологічні дослідження, давню історію, проблеми етнології Поділля, історичний поступ в добу середньовіччя, нового часу та сучасності.

Для гостей були проведені екскурсії нашим університетом та містом.

Каріна ТАРАСОВА

Спортивний щоденник

***

Серед інститутів нашого університету відбувся турнір з міні-футболу. Ніхто не очікував таких видовищних матчів. Майстерності деяких гравців могли б позаздрити професійні футболісти. На кожній грібула присутня група підтримки, яка ні на хвилину не припиняла заохочувати до перемоги.

Варто відзначити гарну організацію заходу, що пройшов на високому рівні. Професіональним було суддівство на чолі з М.І. Явтушенком.

Усі команди були гідні перемоги. Почесне третє місце отримали студенти ІІЕП. Зовсім трохи не дотягнулися студенти ІМФіТО, які залишилися другими. Перше місце і звання переможців заслужила команда природничо-географічного факультету.

Найкращим гравцем турніру став нападник команди ІМФіТО Олександр Собко, який продемонстрував не лише вміння забивати голи, а й чудову гру при обороні своїх воріт.

Усім учасникам хочеться побажати успіху в подальших змаганнях. Пам’ятайте: «Досконалості немає кінця!»

***

У рамках Студентської профспілкової спартакіади відбулися змагання з легкої атлетики, в яких взяли участь 115 учасників із 6 інститутів та факультету нашого університету. Переможці визначилися у 8 видах спорту. Найцікавішим виявився забіг на 400 метрів серед дівчат, у якомустуденток ІМФіТОСвітлану Олійник та Діану Дядюк розділила тільки одна секунда! Визначилися переможці в командному заліку: перше місце посіли студенти ІМФіТО, «срібло» потрапило до скарбнички ІППМ, а «бронзові» нагороди отримали студенти ПГФ.

Дякуємо усім, хто долучився до свята легкої атлетики –королеви спорту.

Вадим ПАЛАМАРЧУК

Із книжкової полиці

«В ГОСТЯХ У ПЕГАСА»

Коли випадає вільна хвилинка, завжди хочеться почитати щось особливе. Цього разу мені до рук потрапила збірка з цікавою назвою «В гостях у Пегаса», яка захопила увагу з першої сторінки. Книга вийшла у світ у 2013 році. Автор– СергійГальчак, доктор історичних наук, доцент, завідувач кафедри журналістики, краєзнавець, автор восьми монографій, заслужений працівник культури України.

Його збірка – своєрідне зібрання опублікованих і неопублікованих власних художніх творів. На 120 сторінках розмістилися гуморески, оповідання, новели, смішинки, поеми та епіграми. Для автора це видання – «сонячний зайчик дитинства».Книга увібралавсебе тексти різних років: написані від початку його творчості і до сьогодні.

Із творів вимальовується неймовірна картина, наче переносишся на кілька хвилин у той казковий світ і стаєш головним героєм. Надзвичайно цікава книжечка, яка не лише подарує усмішку читачам, але й наштовхне на роздуми.

Катерина ЗУЛІНСЬКА


Категорія: Із потоку новин | Переглядів: 755 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0