Понеділок ,13.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2016 » Вересень » 1 » ДЕНЬ ЗНАНЬ – ДЕБЮТ ДОРОСЛОГО ЖИТТЯ

19:23
ДЕНЬ ЗНАНЬ – ДЕБЮТ ДОРОСЛОГО ЖИТТЯ


Зненацька, як завжди, настала осінь. День знань – свято, коли старші школярі, досі в скорботі за безтурботним літом, чимчикують до школи, першачки тремтять перед першими уроками, а дорослі з жалем за відпусткою повертаються на роботу. Лише особливий контингент у цей день в захваті від дати на календарі – студенти! Дивовижний народ, початок навчальних буднів для якого – справжнє торжество.

Оскільки 1 вересня – це не лише «знову прокидатися о сьомій», «як пережити чотири пари?» та «постійно хочу їсти й спати», а й зустріч з друзями, які вже стали майже рідними людьми; нові знання, що інтригують та захоплюють; відкриття, емоції, враження, мрії та можливості для їх втілення. Крім того, серед студентства є ті, хто в цей день по-особливому щасливі. Першокурсники. Вони ось-ось стануть на поріг дорослого самостійного життя.

За давньою традицією на фонтанній площі Вінницького педуніверситету зібрався колектив «вишу», аби відзначити початок нового навчального року та посвятити новачків у студенти. Чимало шанованих гостей завітали на захід та долучилися до привітань. Серед них: голова Вінницької обласної Ради Анатолій Олійник, голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій, заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації – директор Департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації Ігор Івасюк, голова Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Сергій Пугачов, голова Вінницької організації Спілки письменників України Михайло Каменюк. Особливим гостем свята став митрополит Вінницький і Барський Симеон, який благословив юнаків і дівчат на успішне навчання.

Із щирими привітаннями та мудрою настановою виступила перед студентством ректор університету Наталія Лазаренко. Побажала оволодіти знаннями, бути справжніми фахівцями своєї справи і з гордістю нести високе звання українця. Цього дня керівник нашого ВНЗ не лише вітала усіх присутніх на святі, а й отримувала вітання сама. Під час святкової лінійки голова Вінницької обласної Ради Анатолій Дмитрович Олійник вручив Наталії Лазаренко та Роману Гуревичу (директору навчально-наукового інституту педагогіки, психології, підготовки фахівців вищої кваліфікації) почесні грамоти за сприяння й допомогу у підготовці і проведенні ХІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні інформаційні технології та інноваційні методики навчання в підготовці фахівців: методологія, теорія, досвід, проблеми».

Чимало працівників університету було нагороджено почесними грамотами Департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації за досягнення в навчально-виховній, науковій і громадській діяльності та за підсумками роботи 2015-2016 навчального року. Замріяно спостерігали першокурсники, як один за одним викладачі підходили до сцени за своїми нагородами. Можливо, уявляли, як також здобудуть професійні навички та досягнуть усіх можливих висот на обраному шляху.

«Мені дуже приємно, я вражений. Надіюся, не нудьгуватиму. Сформуємо дружній колектив, згуртуємося і разом досягнемо успіху. Вірю, що  отримані знання обов’язково знадобляться мені» – ділився сподіваннями першокурсник факультету іноземних мов Степан Курдій. Не менше яскравих емоцій викликало свято й у майбутніх журналістів. «Цей день мені дуже сподобався. Нас познайомили з колективом. Дуже багато приємних вражень. Сьогодні ще й була перша лекція. Неймовірно! Мені здається, завдяки навчанню тут, зможу працювати в будь-якій галузі: телебачення, преса, радіо, фотожурналістика» – відзначила студентка-першокурсниця Діана Літвінова.

Приєднується до побажань і колектив газети «Педагог». Нехай студентське життя закарбовується у пам’яті лише щасливими моментами, яскравими позитивними емоціями та корисним досвідом.

Ольга ПАХОМОВА


Категорія: Із потоку новин | Переглядів: 376 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0