П`ятниця ,10.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2016 » Березень » 10 » ДЕВ’ЯТЬ ПАР СТУДЕНТІВ ОДРУЖИЛИСЯ ОДНОЧАСНО

21:50
ДЕВ’ЯТЬ ПАР СТУДЕНТІВ ОДРУЖИЛИСЯ ОДНОЧАСНО


Мистецький центр Вінницького педуніверситету на один день став справжнісіньким РАЦСом. У межах традиційної акції «Студентське весілля» тут «одружували» закоханих студентів. Головні ініціатори й організатори заходу – працівники та активісти університетського профкому вже вшосте влаштували незабутнє дійство для глядачів та учасників.

При вході до Мистецького центру молодят, їхніх друзів та усіх охочих відвідати подію зустрічала весільна сваха Тетяна Сташок (ІІЕП). Небайдужих та зацікавлених студентів зібралося чимало, що дало відчуття справжнього родинного обряду. Вихованці педагогічного вкотре довели: гуртом вони – велика дружня родина. Розпочалося свято з феєричного виходу молодят: хлопців і дівчат супроводжували «янголи» Вадим Пасічник (ІФВіС) і Аліна Лебедич (ПГФ).

Цьогорічна ведуча, заступник голови профкому Олена Граматович повідомила, що перед реєстрацією стосунків, на усіх учасників очікують конкурси. Оцінювали кмітливість та креативність закоханих керівник Мистецького центру Олександр Біцюк, голова профкому Вінницького педуніверситету Микола Баюрко. Перше завдання виконували представниці прекрасної статі: писали компліменти своїм половинкам. Найдовший список виявився у Олени Горбової (ФІМ), за що дівчина з коханим Ярославом Бондарем (ФІМ) отримали набір ароматизованих свічок для романтичної вечері.

Наступним випробуванням став «танцювальний марафон», головна умова якого затанцювати, тримаючи губами цукерку. При цьому не допомагати собі руками і випадково не з’їсти солодкий атрибут. Усе це, танцюючи під музику, яка змінювалася, щойно одна із пар виходила з гри. Найбільш витривалим у пікантному змаганні виявилося подружжя Анастасії Швидюк (ІМФіТО) і Віталія Магдича (ІМФіТО). У подарунок вони одержали набір чашок «Для двох».

Напередодні заходу учасники отримали домашнє завдання: вигадати власний весільний образ. Найкращими журі обрало дві пари. У номінації «За патріотизм та романтику» перемогли Вікторія Кащей (ПГФ) і Ярослав Атаманчук (ПГФ). Закохані не помилилися, одягнувшись в українському стилі. Вони отримали на згадку скарбничку, котра допоможе зберегти кошти на весільну подорож.

Не залишилося поза увагою яскраве вбрання Тетяни Королівської (ПГФ) і Олександра Лебедєва (ПГФ). «За креативність» парі подарували рамку для фото, щоб закарбувати пам’ятну мить. Про те, як виникла ідея весільного образу, розповіла наречена Тетяна: «Коли почули, що буде конкурс на найоригінальніший образ, загорілися ідеєю і почали обдумувати варіанти. Головним елементом обрали спальні мішки: я – зелений, Саша – червоний. Відповідно підібрали сорочку і кофтинку. Важливим атрибутом були в’єтнамки. Родзинкою став весільний букет-глобус, метелик з географічної карти та каблучки, виготовлені у вигляді маленьких компасів. Не дарма вчимося на географічному!».

Після всіх випробувань закохані очікували на «узаконення» стосунків. Церемонія «реєстрації шлюбу» відбулася одразу для всіх пар. Пролунали слова: «Оголошую вас чоловіком і дружиною», подружжя обмінялися каблучками, закріпили союз поцілунками й отримали «свідоцтва» та солодкі подарунки від профкому. Приємним сюрпризом для гостей та учасників став виступ-привітання студентів Олени Шинкар, що виконала композицію «Зажигай сердце», та Владислава Хохлана з піснею «Лиш тебе одну люблю».

«Минулого року через напружену ситуацію в країні, зокрема активні кровопролитні бойові дії на Донбасі, акція не проводилася. Цьогоріч вирішили організувати свято у більш масштабному форматі. Якщо раніше одружували кожну пару окремо, то нині зробили справжнє весілля. Церемонія була загальною для всіх, а конкурси і розваги створили по-справжньому незабутню атмосферу. Мета проведення свята залишилася незмінною: показати, що справжнє кохання повинне логічно приводити до шлюбу, до створення міцної і надійної сім`ї», – коментує заступник голови профкому Олена Граматович.

Про те, «як воно: побувати хоча б один день чоловіком і дружиною» поділилися новостворені «подружжя».

Вікторія Кащей (ПГФ) і Ярослав Атаманчук (ПГФ):

– Одружитися запропонував Ярослав. Він же нас і зареєстрував. На церемонії спочатку було ніяково (не люблю багато уваги), але потім відчула піднесення, на душі стало неймовірно радісно, я «кайфувала»! Організатори молодці, користуючись нагодою, хочемо подякувати їм за чудове свято.

Анастасія Швидюк (ІМФіТО) і Віталій Магдич (ІМФіТО):

– Для нас це не просто забава, це своєрідне тренування. Дізнавшись із соціальної мережі про одруження на один день, одразу подали заяву на участь. Із нетерпінням очікували миті, коли «приміряємо» образ подружжя. Святкували скромно у домашньому затишку: пили каву з чашок, які виграли, смакували подаровані солодощі (P.S.: Аня і Віталій досі носять весільні каблучки. Говорять, вони хоч і коштували недорого, проте стали важливими для них).

Ганна Слубська (ПГФ) і Павло Онищук (ІФВіС):

– Раніше у такому форматі не одружувалися. Участь в акції стала частиною подарунку коханій. Аня дуже хвилювалася, але зізналася, що рада стати «Онищук» хоча б на один день. Емоції переповнювали: хвилювання, радість, ейфорія! Це не можливо описати словами. Відсвяткували удвох, це важливий крок у стосунках.

Тетяна Королівська (ПГФ) і Олександр Лебедєв (ПГФ):

– Рішення виникло спонтанно, тож на одній із перерв подали заяву. Свято надзвичайно сподобалося, було весело, інтригуюче. Друзі прийшли привітати і зробили цей день цікавим та незабутнім. Розкриємо невеличкий секрет: ми просто друзі і ніяких стосунків між нами немає, однак цей момент стане одним із кращих у наші студентські роки.

Профком університету вдячний тим, хто долучився до організації свята: працівникам Мистецького центру Олександру Біцюку і Євгенію Дідіченку, виконавцям музичних композицій Владиславу Хохлану та Олені Шинкар, а також усім небайдужим студентам.

Юлія МЕЛЬНИК


Категорія: Дозвілля | Переглядів: 486 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0