Понеділок ,29.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2015 » Грудень » 1 » ДІАЛОГ ПОРОЗУМІННЯ ТЕРИТОРІЙ

21:36
ДІАЛОГ ПОРОЗУМІННЯ ТЕРИТОРІЙ


27-28 листопада студенти 1 та 2 курсів, напряму підготовки «Журналістика» Вінницького педуніверситету взяли участь у тренінгу «Інтерпретації історії».

У межах проекту ГО «Центр Поділля-Соціум» під назвою: «Майбутньому потрібні спогади: український діалог про історію та спогади» за підтримки ОВЕН (OWEN e. V.) – Мобільна академія ґендерної рівності та миротворчості, Інститут міжнародних відносин в області культури (ifa) реалізується власна ініціатива учасників майстерні випускника інституту історії, етнології і права факультету ВДПУ Євгена Бойка, студента історичного факультету Донецького національного університету Антона Тихомирова та випускника спеціальності політологія Донецького національного університету Пилипа Лавриновського під назвою «Інтерпретації історії».

Минуле часто заважає нам розуміти дійсність. Незважаючи на довгу історію боротьби українського народу за свою незалежність, актуальним і досі є питання про історичне минуле України, адже протягом довгого часу ця територія була полем маніпуляції для різноманітних державних утворень, а в часи незалежності нашої держави – можливістю політичних партій залучити прихильність електорату, спотворюючи історію.

Внаслідок таких подій історичне тло України перенасичене політичними міфами і стереотипами, що часто носять регіональний характер. Тому, одне з найголовніших завдань громадянського суспільства сьогодні – це діалог порозуміння між представниками різних регіонів України на тему інтерпретації історичного минулого і, як наслідок, – вирішення конфліктних питань задля спільного європейського майбутнього українського народу.

Внаслідок збройного конфлікту на сході України, частина навчальних закладів з окупованої території була переміщена в різні куточки країни. Зокрема, Донецький національний університет перевезено до Центральної України, у місто Вінницю. Зважаючи на вищевказане, – це найкращий час для того, аби розпочати загальнонаціональний діалог з історії, який можуть втілити в життя студенти-історики Донбасу та Поділля.

Учасникам ініціативи буде запропоновано багато цікавих речей, серед них: відтворення на карті життєвого шляху, переміщень їхніх сімей; розмови про колективні та індивідуальні історії; формування образу «ідеального історика» та ін.

Тетяна ЩЕГЛОВСЬКА


Категорія: Майстер-клас | Переглядів: 541 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0