Понеділок ,29.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Січень » 30 » ДИВАКУВАТА НЕЗНАЙОМКА

00:11
ДИВАКУВАТА НЕЗНАЙОМКА


Технічний прогрес не стоїть на місці, людство розвивається, вдосконалюється. Мабуть, не має сьогодні у цілому світі такої людини, яка могла б  обходитися без годинника та мобільного телефону. Так я думала, доки не зустріла в поїзді жінку літ під 50, яка, як виявилося, не носить з собою жодного технічного приладу, який би сповіщав для неї час.

Відрізнялася вона від інших пасажирів своєю  дивакуватістю: весь час вирізала з тканини незрозумілі шматки, потім їх зшивала, розрізала, рвала, викидала. На запитання людей, що це таке вона робить – відповідала, що коли нервує, то це її заспокоює.

Варто відзначити, що на свої роки жінка не виглядала. Вразив її рожевий «прикид» з високих яскравих чобіт та комбінезону. Дивлячись на неї та згадавши, чим вона заспокоює нерви,  зрозуміла, що на ній все з власної колекції одягу.

Жінка їхала до Вінниці, тому просила в тих пасажирів, які теж там виходитимуть, щоб її повідомили, коли буде зупинка. Розповіла, що без годинника вже живе близько 7 років, а без мобільного 3 роки. Аргументувала це тим, що годинник була загубила, а інший так і  не купила, раптом його знову втратить. З приводу телефону розповіла, що якось в слухавці почула погану звістку, відтак почала боятися і більше не брала його до рук.

Каже, що люди часто дивуються, коли вона запитує, котра зараз година. Вважають її відсталою, проте вона себе навпаки вважає сучасною та модерновою. Стверджує, що лише щасливі люди не поспішають жити, тож ніколи не дивляться на годинники.

До кінця нашої поїздки так і не зрозуміла, як називається спосіб життя, який веде ця жінка: це людська дивакуватість, виклик технічному прогресі чи особиста позиція в сучасному середовищі?

Особисто мені важко уявити існування без того ж годинника чи телефону. Не відкидаю й ту думку, що раніше без мобільних жили, мабуть, не гірше, ніж ми зараз. Користуватися мобільним телефоном, годинником чи ні – відповісти на це запитання має кожен індивідуально, але потрібно враховувати те, що живемо в сучасному комунікаційному світі, де спілкування – один з головних факторів існування. Тому-то, кожен має володіти часом, собою, людьми та навіть світом.

Віта МАКОГОН


Категорія: Паралельний світ | Переглядів: 611 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0