П`ятниця ,10.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Квітень » 27 » ДВІ ПОЛОВИНКИ ЧИ ОДНЕ ЦІЛЕ?

21:12
ДВІ ПОЛОВИНКИ ЧИ ОДНЕ ЦІЛЕ?


Своє відображення. Ось, що ти бачиш перед собою, коли дивишся на брата чи сестру. Ви взаємопов’язані частинки, які подарувала природа матері й батькові. Ви такі схожі, але й такі різні. Волосся, очі, ніс, губи та решта частин тіла - однакові. Але різниться душа. Погляди на світ, вподобання, захоплення - ось, що вас відрізняє. Ви можете по-різному одягатися, перефарбувати волосся або зовсім його відстригти, але через це ваш зв’язок не розірветься. Ви - дві половинки. А може, одне ціле?

Починаючи занурюватись у цей вир таємниць і дивних припущень багатьох людей та доведених вченими думок, варто звернутися до статистики та дізнатися: чи справді близнюки - таке рідкісне явище.

Як зазначають американські дослідники, за останні тридцять років спостерігається значне зростання багатоплідних вагітностей, особливо у США. Відповідно до статистики, запропонованої вченими, шанси на народження близнюків у ХХІ столітті збільшилися приблизно на 3 %. За різними оцінками у світі зараз налічується близько 70-80 мільйонів близнюків. Як бачимо, цифра приголомшлива. Таке велике розгортання «масового народження близнюків» не можна пояснити остаточно.

Існують різні здогадки та припущення, але, скоріш за все, це звичайна міфологізація. Наприклад, одні вчені кажуть, що на кількісне зростання близнюків впливає навколишнє середовище. З такою здогадкою ще можна погодитися, тому що зміни у природі дійсно впливають на живі організми і невідомо, як від цього застрахуватися. Іноді навіть не цікавимося, як від цих впливів захиститися та чи можна втекти від «нечисті», що літає в повітрі. Інші вчені наголошують на тому, що приводом для збільшення кількості близнюків є вживання батьками різних гормональних препаратів або штучне запліднення. Заглиблюватися в розгляд генетичних особливостей людини не будемо, адже це робота вчених. Нас цікавить лише той факт, що це явище поширюється в більшості країн.

Швидкісне розгортання такого явища в суспільстві призводить до досить цікавих та неординарних новоутворень. Існують штучні поселення близнюків, які присвячуються тим місцевостям, де їх найбільша кількість. Наприклад, існує маленьке індійське поселення Кандаллур, що прославилося на всю країну як «Село близнюків» (напевне, цікаво потрапити туди та наштовхуватись на людей з однаковими обличчями).

Якщо ми погортаємо стародавню міфологію, то знайдемо багато захопливого про «однакових малят». До прикладу, в індійській культурі близнюків називали «дітьми Бога неба», в інших культурах світу їх розглядають як божественних істот. Доволі цікаво, правда? Звичайно, народження дитини - це «дар небес». Тоді поява на світ близнят - «подвійний дар». Зрозуміло, що таке явище пояснити до кінця неможливо. Чи добре це чи погано - ніхто сказати точно не може. Напевне, все залежить від випадку.

На перший погляд, що може бути поганого в тому, коли у цьому світі буде людина, яка розумітиме тебе краще за всіх? Ви пов’язані не просто генами, але й спільними рисами. З іншого боку, світом «блукають» невигадані історії про те, що одному із близнюків батьки приділяють більше уваги. Як наслідок, інша дитина все життя залишається лише тінню, відображенням, на яке ніхто не звертає уваги.

Існують містифікації про надчутливість близнюків. Сюжетів таких безліч: одна близнючка померла, а інша слідом за нею і т.д. Такі стереотипи в нашій свідомості стають чудовим приводом для створення фільмів і книг. Та чи насправді так? Напевне, це лише перебільшення людей, яке є далеким від реальності. Люди, прямуючи за своїми поглядами, просто роблять близнюків зовсім ідентичними. Проте таке твердження є помилковим.

Звісно, біль у серці, сум, відчай переповнюють у момент нещасного випадку іншого близнюка, але не на фізичному, а на інтуїтивному рівні.

Не звертаючи уваги на всі негативні приклади, які ми колись чули у своєму житті чи просто передивились фільмів, перечитали книг, не варто думати, що це явище негативне. Для матері немає нічого найсвітлішого, аніж народження дитини. Це радість. А що буде, коли це щастя «подвоюється»? Правильно: батьки виграють справжнісінький джек-пот =).

Коли наступного разу будете дивитись на свого брата чи сестру, посміхніться. Не тому, що ви подаруєте  посмішку  своїй «іншій» половинці. Ви - одне ціле, яке не розділили, а створили, щоб ви доповнювали один одного, а не були суперниками.

Аліна ЧЕРВІНЧУК


Переглядів: 535 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0