П`ятниця ,26.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2010 » Грудень » 8 » ЕПІДЕМІЯ СНІДу: МІФ ЧИ РЕАЛЬНІСТЬ

00:29
ЕПІДЕМІЯ СНІДу: МІФ ЧИ РЕАЛЬНІСТЬ


Кілька разів доводилося брати інтерв’ю у людей, хворих на ВІЛ-СНІД, колишніх в’язнів і людей, що свого часу страждали від наркозалежності. Кожного разу хотів поставити їм запитання: «А чи впевнені ви, що хворієте СНІДом?». Неетично було питати про таке в контексті наших бесід. Тому пропоную поміркувати разом на сторінках «СТ».

Що таке СНІД? «Синдром набутого імунодефіциту» − хором дадуть відповідь навіть школярі. Очевидно, якщо є набутий, отже існує і вроджений? Так, існує, але то інша історія. У простому розумінні СНІД є станом організму, коли тіло не може боротися із вірусами. Загострення хвороби характеризується, як кажуть ті, кого торкнулося це нещастя, «падінням клітин», тобто зниженням кількості CD4+лімфоцитів. У такому стані будь-яка інфекція, занесена ззовні, може стати фатальною.

Давно не секрет, що переважна більшість хворих на ВІЛ-СНІД – люди із соціальними відхиленнями – наркозалежні чи гомосексуалісти. А в таких випадках біда одна не приходить. Туберкульоз, гепатит, кандидози, численні онкозахворювання, навіть герпес – постійні супутники СНІДу.

Але чим є сам вірус імунодефіциту людини? Хіба його віднайдено? Ні, наявність вірусу визначають лише за присутністю антитіл, які виробляє організм, щоб протистояти інфекції. Самого вірусу, тобто мікроорганізму, виділено не було. Як з інопланетянами: всі знають, що вони є, але насправді їх ніхто не бачив. У цьому випадку зводиться нанівець принцип Коха –першовідкривача вірусу туберкульозу. Він стверджував, що мікроорганізм, який виділено з одного організму, може вважатися збудником лише тоді, коли при потраплянні в інший організм він спричинить таку ж хворобу.

Доктор Брайан Еліссон у своїй статті в журналі «AIDS» говорить, що сама ідея «створення» СНІДу належить «Центру контролю і профілактики захворюванням США» заради отримання мільярдних грантів на винайдення вакцини проти пандемії. Професор Пітер Дюсберг видав серйозне наукове дослідження «Вигаданий вірус СНІДу», в якому, на його думку, розгромлені основні позиції тих, хто вважає ВІЛ-СНІД чимось особливим, новим, небезпечним і, головне, невиліковним. Але від чого ж помирають люди? Від того ж виснаження імунної системи (але внаслідок прийому наркотиків), від тих хвороб, які вони викликають, проте аж ніяк не від ВІЛ-СНІДу.

Від себе додам, що люди, які припинили приймати наркотики, позбавились багатьох симптомів чуми ХХ ст. Тож міфи і легенди про ВІЛ-СНІД, а також містика і жахи з пританцьовуваннями навколо цього явища не є доказом того, що хвороба існує. Пропаганду й агітацію як засобів масового психозу ще ніхто не відміняв.

Антон ДАНІЛОВ

Обговорення: http://st-gazeta.at.ua/forum/3-7-1


Категорія: Різне | Переглядів: 1718 | Додав: Admin | Теги: проблема СНІДу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0