П`ятниця ,3.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Березень » 1 » ФЕЯ ЩАСТЯ ЗНОВ У ВІННИЦІ

02:32
ФЕЯ ЩАСТЯ ЗНОВ У ВІННИЦІ


     Популярна українська художниця-живописець Євгенія Гапчинська відгукнулася на пропозицію регіонального центру сучасного мистецтва «Арт Шик» і презентувала вінничанам свою виставку-збірку робіт останніх років під назвою «Он подарил мне колечко…».

     У виставковому холі галереї «Інтершик» представлено 32 шедеври, вартість яких становить від 10 до 100 тис $.Окрім дорогоцінних мистецьких витворів, у продажу є книги-сувеніри, де зібрано чимало фотографій яскравих, наївних та по-дитячому кумедних полотен художниці («Йога для ангелов», «Дурацкие шапки», каталог «Просто счастье» та інші), перекидний календар на 2011 рік з малюнками Євгенії Гапчинської, тарілки з розписом, каталоги. Вартість таких сувенірів становить 100-150 грн., що по кишені майже кожному. На жаль, на виставці заборонено фото- та відео зйомку, згідно з проханням самої художниці. Такі обмеження Євгенія пояснює тим, що хоче запобігти нелегальному копіюванню та розповсюдженню її полотен.

     Серед представлених малюнків є декілька з серії «Знаменитості», а саме  «Пушкин», «Есенин», «Гоголь» та «Людовик XIV», «Плисецкая» (цю роботу вже продано). Роботи  на тему кохання Євгенія Гапчинська приваблюють своєю щирістю, безтурботністю та легкістю.

     Янголи, маленькі дітки та інші герої малюнків Євгенії посміхаються відвідувачам, даруючи заряд позитиву, допомагають забути про всі турботи хоча б на момент огляду експозиції, згадати дитячі пустощі.

     Сеанс душевного релаксу ви можете безкоштовно відвідати до 28 лютого за адресою: вул. Архітектора Артинова, 12-а, 4-й поверх ТД «Галерея Інтершик».

     Коротка довідка:
     Євгенія Гапчинська – відома українська художниця, народилася 15 листопада 1974 р. в Харкові. У п'ятирічному віці пішла до школи, а в 13 років стала студенткою Харківського художнього училища. Закінчила Харківський художній інститут.

     Стажувалася в Нюрнберзькій художній Академії. У 2000-му році переїхала до Києва. Живописно-виставкову діяльність розпочала в 2002 році. Роботи Євгенії є найдорожчими серед сучасних українських художників. Художниця співпрацює з видавництвом «А-ба-ба-га-ла-ма-га», зокрема проілюструвала книжку Івана Малковича «Ліза та її сни».

     Має кілька власних галерей в Україні та в Росії. Її роботи зберігаються в європейських музеях та приватних колекціях поціновувачів та діячів мистецтва.

Казковим світом улюбленої
художниці мандрувала

Даша ГОРОБЧУК

Категорія: Різне | Переглядів: 2834 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0