Четвер ,9.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Вересень » 11 » Футбол: чоловіча чи жіноча гра?

00:38
Футбол: чоловіча чи жіноча гра?


Футбол споконвіку асоціюється з чоловіками, тому жінкам тут – не місце. Аргументація банальна, але безсумнівно футбол і досі в багатьох країнах світу має репутацію «винятково чоловічого виду спорту». А чи погоджуються самі жінки з цим твердженням? Адже усе частіше стало помітно те, що чарівна, здавалося б, беззахисна половина людства не така вже й слабка, бо майстерно грає у футбол. Тому годі говорити, шановні чоловіки, що жінкам місце на кухні! Бо дедалі частіше в усьому світі стрімко змінюється роль жінки в суспільстві: вони виходять на передній план у бізнесі, політиці, і звичайно ж у спорті. Отже, запитаємо у наших студентів, що вони думають з цього приводу.

Любов Сушко (2-Д, ІФЖ):

- На мою думку, футбол не можна назвати чоловічою чи жіночою грою, адже подобається він як і сильній, так і слабкій половині людства. Особисто мені футбол дуже подобається! Він допомагає зарядитись позитивними емоціями та покращити фізичний стан. І, напевно, якби футбол був тільки чоловічою грою, то не існувало б жіночих спортивних команд.

Михайло Ткачук (2-А, ІФВІС)

- Вважаю, що футбол – чоловіча гра, тому що жінки не так емоційно ставляться до цього виду спорту, не роблять ставки в букмекерських  конторах, не живуть ним! Особисто для мене футбол займає друге місце в житті. Я максимально віддаюсь тренуванням та іграм у футбол! Хотілося б бачити в молодому поколінні здорову націю й спортсменів загалом!

Ольга Деркач (ІФЖ)

- Футбол обожнюю! Вважаю, що це не просто вид спорту, а спосіб життя. Намагаюсь дивитись усі матчі! На гендерний парометр не зважаю. Вважаю, що футбол є як і чоловічим видом спорту, так і жіночим. Але спостерігається тенденція, що футболісти переважно чоловіча стать, яка вправно володіє м’ячем, але жінки все ж таки намагаються опанувати та осилити цей вид спорту, аби довести чоловікам, що жінки є витривалішими за них!

Назар Олійник (3-Б, ІФВІС)

- Як на мене, футбол – більше чоловічий вид спорту, тому що він потребує неабиякої фізичної витривалості, підготовки, спритності, сили, швидкості реакції, техніки, ідеального відпрацювання всіх ланок: захист, середня лінія та лінія атаки. А жінки – це ніжні створіння, яким не під силу усе це.

Сергій Шкабара  (3-В, ІФЖ)

- Футбол – це не така річ, яка примушує відчути глибочінь небес і безмежність зеленого поля. Футбол – це каталізатор серцебиття, а м’яч – пульт, що рухає механізмом дихання. До жіночого футболу ставлюсь дещо скептично. На мою думку, це просто ще одна спроба довести свою рівноправність.

Олександр Павленко (2-А, ІФВІС)

- Вважаю, що футбол – це не тільки чоловіча гра, але й жіноча. Адже ми можемо побачити жінок, які теж цікавляться, люблять, уболівають, переживають, грають у футбол і завжди розуміють свого чоловіка, як ніхто інший! Футбол потрібно не тільки грати, але й ним жити, переживати кожний момент гри, аналізувати його.

Інна Сандульска (ІФЖ)

- Вважаю футбол чоловічою грою, адже саме їхнє серце починає частіше битися, коли безпосередньо стають учасниками або пристрасними вболівальниками. І так було ще з часів античності, звідки бере початок історія футболу. Та сучасність диктує нові правила – до активного життя найпопулярнішої командної гри у всьому світі все частіше із задоволенням долучається прекрасна половина людства. Тому, хто його знає, можливо, зовсім скоро суттєво зміниться архетип гри, перетворившись на жіночий.

Юлія Андріященко (3-Ж, ІФЖ)

- Це, безперечно, чоловіча гра! Адже футбол – жорстокий, безкомпромісний, а подекуди й з елементами боротьби. Для чоловіків це своєрідний виховний процес, тобто потрібно бути мужнім та не розпускати «нюні»; частенько можна почути «футбол – це тобі не балет!», тут все потрібно стерпіти, тому дівчатам краще не лізти. Та все ж, як ви знаєте, для кожного правила є винятки!

Віктор Петрович Крупка (викладач кафедри української літератури):

- Футбол – це не тільки гра. Напевно, це життя, філософія, політика. Якби не було футболу, то певно, я б не міг би повноцінно жити. Питання про чоловічий чи жіночий вид спорту – умовне. Радше сказати про погляд на це явище суспільства. Якщо жінки вболівають, і грають – значить вони мають право говорити, що футбол – це і жіноча гра.

Віталій Іванчишин (ІІЕП,4-Г)

- Футбол, на мою думку, це чоловіча гра. По-перше, це груба гра, в якій часто правила не діють, бо спортсмени впадають в стан ейфорії, звичайно спортивної. По-друге, жінки втрачають свою вишуканість і красу, займаючись цим видом спорту. Для мене футбол – насамперед азарт, кураж, захоплення.

Руслан Кучерук (ІФЖ):

- Футбол – це гра, яка захоплює та приносить задоволення. Я обожнюю грати в футбол та спостерігати за грою професійних команд. З часу виникнення футболу ця гра вважається чоловічою, так само як бокс, хокей. Думаю, що жінки повинні лише спостерігати за грою, а не виходити на поле.

Інна ЖМУРКО


Категорія: Експрес-опитування | Переглядів: 1227 | Додав: Admin | Теги: футбол, Опитування, спорт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0