П`ятниця ,10.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2016 » Грудень » 17 » ГОТОВІ ВЧИТЕЛЮВАТИ

15:12
ГОТОВІ ВЧИТЕЛЮВАТИ


Методичний колаж «Організація позакласної роботи в системі літературної освіти учнів» організували у Вінницькому педуніверситеті на факультеті філології й журналістики ім. Михайла Стельмаха 14 грудня.

Майбутні вчителі української мови та літератури продемонстрували майстерність у проведенні позакласних уроків.

Модератором заходу була Оксана Пойда, старший викладач кафедри методики філологічних дисциплін і стилістики української мови. Заняття проходило у формі змагань між групами 4-А, 4-Б і 4-В. Кожна з команд готувала літературне дійство. Четвертокурсників оцінювало журі на чолі з Ольгою Петрович, асистентом кафедри методики філологічних дисциплін і стилістики української мови. Черговість виступів студенти визначили за допомогою жеребкування.

Першою стала група 4-А, представники якої розповіли про методику проведення літературного вечора та його популярність в освітніх закладах. Після чого продемонстрували публіці сценарій, присвячений творчості Михайла Стельмаха. Повідомили про життєвий і творчий шлях видатного українського письменника, якого називають «літописцем українського села». Декламували вірші митця.

Група 4-Б презентувала присутнім алгоритм проведення віртуальної екскурсії. Студенти розповіли про її проведення, визначили переваги, а також подали відомості про життя Лесі Українки в формі подорожі. Окреслили три станції, на кожній із яких розповідали про дитинство, юність і зрілість видатної української поетеси.

 Група 4-В працювала над методикою проведення КВК та позакласним заходом для десятикласників «Життя та творчість Івана Франка». Сформували дві команди: «Каменярі» й «Революціонери». Обрали капітанів, визначили суддів і провели декілька змагань, пов’язаних із постаттю Каменяра. Перше місце здобула команда «Революціонери».

Після виступів команд до публіки звернулася декан факультету Інна Завальнюк. Зазначила, що переможця визначити складно, бо кожна група цікаво й оригінально виконала завдання, у кожного була своя родзинка. Додала, що четвертокурсники вже готові до роботи в школі і побажала вдалого завершення сесії. Подякувала студентам за організацію свята завідувач кафедри методики філологічних дисциплін і стилістики української мови Ольга Куцевол.

На завершення оголосили переможців. Першість виборола група 4-А, друге місце отримала група 4-Б, третє – 4-В. Учасників нагородили грамотами.

Діана КОЛЕСНИК


Категорія: Таїна фаху | Переглядів: 397 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0