Вівторок ,7.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2012 » Жовтень » 8 » ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ – ЖИВА БІОГРАФІЯ ВДПУ

01:21
ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ – ЖИВА БІОГРАФІЯ ВДПУ


На ІVповерсі І корпусу ВДПУ до 100-річчя створюється музей історії університету, у якому представлено всі віхи його життя. Сьогодні він пахне ще не ароматами  років й епох, а лише свіжістю будівельних матеріалів… Та зовсім скоро стане золотою скарбницею нашого ВНЗ.

Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського – один із небагатьох «вишів», що можуть похвалитися музеєм власного минулого. Це місце, виставкові зали якого презентують історію нашої альма-матер, своєрідність етнографії Поділля, літературно-мистецьку Вінниччину різних років та епох.

Джерелами музею історії університету стали фонди колишнього музею ВДПУ, експонати, надані випускниками навчального закладу, сучасними й колишніми викладачами. Його експозиція яскраво ілюструє літопис розвитку одного з найстаріших освітніх навчальних закладів Поділля.

Виставкову залу, де можна пізнати етнографію нашого краю, наповнили експонати з фондів навчально-наукової лабораторії з етнології Поділля, а також предмети, зібрані студентами під час тематичних експедицій.

Основну частину зали, яка познайомить відвідувачів із літературно-мистецькою Вінниччиною, складають матеріали літературного музею Михайла Коцюбинського, що діяв в Інституті філології й журналістики. Їх доповнено найновішими працями, присвяченими життю і творчості Великого Сонцепоклонника. Цінні експонати до колекції передав зі свого фонду й «Вінницький літературно-меморіальний музей М.М. Коцюбинського».

Відкриття музею заплановано на початок жовтня і входитиме до святкової програми, приуроченої 100-річчю нашого університету. Музейний комплекс має стати осередком культурно-просвітницької роботи зі студентською молоддю. Він гостинно відчиняє двері для активної творчої співпраці із широкими колами громадськості.

Наталі ВОЗБРАНЮК


Категорія: Різне | Переглядів: 614 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0