Четвер ,9.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Лютий » 24 » ЧАС НОВИН

22:52
ЧАС НОВИН


Усього двадцять позаштатних радників відтепер має голова Вінницької облдержадміністрації Іван Мовчан. Серед них – ректор нашого педагогічного університету, професор Олександр Шестопалюк. Під час першої наради він висловив своє бачення розв’язання назрілих проблем в освітянській сфері, в якій має значний досвід.

Віктор ОЛЕКСАНДРІВ

****

Замість зруйнованої негодою та часом котельні, що знаходиться у дворі другого корпусу університету, буде створено зелену зону. Стара будівля, зведена ще у 1961 році, почала руйнуватися і стала непридатною для експлуатації. Після досліджень фахівців, керівництвом було прийнято рішення про її закриття й демонтаж. Натомість, цю ділянку буде озеленено, що зробить територію нашого закладу привабливішою. Благоустрій планують завершити до початку наступного навчального року.

Катерина ЗУЛІНСЬКА

****

До 100-річчя університету та 95-річчя заснування Інституту історії, етнології і права викладачами створено унікальне наукове видання, що розповідає про підготовку вчительських кадрів упродовж 1919-2012 років.

Книга-путівник складається з шести розділів, які багатогранно висвітлюють події  ІІЕП від минувшини до сьогодення. Вагомим доповненням до тексту є оригінальні, рідкісні ілюстрації, зокрема, фотографії колишніх деканів, провідних професорів, кадри зі студентських буднів, свят, археологічної практики, випускні віньєтки початку 30-х рр., зразки титульних листів курсових та дипломних робіт тощо.

Книга є своєрідною біографією одного з найстарших структурних підрозділів навчального закладу, який з оптимізмом дивиться у майбутнє.

Власкор.

****

Тисячі книги відтепер матимуть надійний захист, адже будуть зберігатися не в підвальному приміщенні, як це було досі, а в новій спеціально облаштованій будівлі. Це питання тривалий час хвилювало наших бібліотекарів, адже через підвищену вологість, грибок, несправну систему опалення, вентиляцію фонд рідкісних і цінних книг почав псуватися і ставати непридатним для користування. З ініціативи ректора О. Шестопалюка, який посприяв виділенню кошти на збереження скарбниці мудрості книгосховище буде перенесене у приміщення колишньої їдальні. Зараз тут вже створюються умови відповідно до стандартів зберігання фонду, в якому зосереджено літературу початку XIX ст., зокрема, мистецькі альбоми 80-х, поч. 90-х рр. Є надія, що врятованими шедеврами буде користуватися ще не одне покоління!

Катерина ЗУЛІНСЬКА

****

Наприкінці січня у Вінницькій обласній бібліотеці ім. Тімірязєва доктор історичних наук, журналіст, краєзнавець Сергій Гальчак презентував свою книгу про долі колишніх остарбайтерів «Становище цивільних примусових робітників РАЙХу в Україні (1945-2010 рр.). Історичні, соціально-побутові, правові аспекти (на матеріалах Волині та Поділля)». Це четверта монографія, в якій розповідається про важку долю людей, які були вивезені гітлерівцями з окупованих територій протягом Другої світової війни на примусові роботи до Німеччини. Автор майстерно і детально описав труднощі, з якими довелося зіткнутися співвітчизникам після повернення на Батьківщину.

Презентація проходила у межах засідання науково-краєзнавчого клубу «Дослідник краю».

Марина ДЯЧЕНКО

****

У Музейно-просвітницькому центрі університету – нові експонати. Вінничанка Тетяна Смаровоз подарувала скульптуру, створену своїм покійним чоловіком Володимиром Смаровозом, автором погруддя М.Коцюбинського, що на території нашого ВНЗ.

– Ця статуетка – ескіз до пам’ятника, – розповідала жінка, – скульптор хотів зробити пам’ятник письменника-земляка в повний зріст, але через брак коштів ідею реалізувати не вдалося.

Тетяна Григорівна пообіцяла, що це не останній подарунок. Музей у майбутньому поповнять й інші цінні експонати, зроблені руками великого майстра.

Інеса БЛАЖІЄВСЬКА


Категорія: Із потоку новин | Переглядів: 549 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0