Субота ,4.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2019 » Січень » 18 » ІЗ ПОТОКУ НОВИН

19:43
ІЗ ПОТОКУ НОВИН


Презентація освітніх програм університетів та коледжів Канади відбулася в мистецькому центрі. Захід організований Міжнародним освітнім агентством ICEA, яке допомагає абітурієнтам обрати бажаний заклад вищої освіти та вступити до нього.

Студенти мали змогу поспілкуватися з представниками університетів Торонто, Ванкувера, Кінгстона. Вони розповіли про особливості їхніх навчальних закладів та обов’язкові умови для вступу. Однією з найголовніших умов є вільне володіння англійською мовою. Варто зазначити, що безкоштовної освіти в Канаді немає, тому студент має бути готовий оплачувати дороговартісне навчання.

Лариса ОЛІЙНИК

***

Творчий проект «Простір на двох» літературно-мистецького об’єднання «Імпреза», який щомісяця буде знайомити відвідувачів із молодими поетами, стартував в одному з вінницьких креативних просторів. У його межах відбувся творчий вечір Маргарити Дзюменко та Артема Петренка – учасників університетської літературної студії «Вітрила». Автори читали вірші та ділилися секретами творчості. Гості заходу також мали змогу поділитися власними поетичними здобутками. Закінчився вечір юних авторів кавером на пісню гурту «Бумбокс».

Маргарита ДЗЮМЕНКО

***

Вечір пам’яті юної поетеси Олександри Бурбело відбувся в мистецькому центрі університету. Організатором і ведучим заходу був дідусь письменниці Володимир Бевз, який читав твори онуки, розповідав про її життя, презентував світлини, відзняті дівчиною. Студенти переглянули уривок із фільму заслуженої журналістки України Ганни Секрет під назвою «Струна на арфі України». Відомий український кобзар-мандрівник Борис Бабенко виконав декілька покладених на музику віршів Олександри.

До слова, Олександра Бурбело – поетеса та член Національної спілки письменників України. Народилася та проживала у м. Вінниця. Навчалася у СЗОШ №26. Ще з раннього дитинства писала оповідання, казки, вірші. Неодноразово ставала переможницею всеукраїнських та міжнародних літературних конкурсів. За 15 років життя написала дев’ять книг, п’ять із яких були видані посмертно. У 2018 р. світ побачить ще одну збірку творів поетеси. Видання можна переглянути на офіційному сайті Олександри Бурбело.

Карина КОЛОМІЙЧУК

 


Категорія: Із потоку новин | Переглядів: 1085 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0