Вівторок ,7.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Лютий » 21 » ЯК ПІДГОТУВАТИСЯ ДО СЕСІЇ: 10 ефективних порад

00:47
ЯК ПІДГОТУВАТИСЯ ДО СЕСІЇ: 10 ефективних порад


     Зима… Мабуть, чи не найкраща пора в житті кожного студента. Це час, коли разом з друзями хочеться піти на ковзанку або просто погуляти засніженим парком, наспівуючи пісню з реклами Кока-Кола: «Свято наближається…Свято наближається». Воно дійсно не за горами.

     Мова йде не тільки про зимові свята, а й про СЕСІЮ, кроки якої вже відчутні. Вона чомусь завжди тоді приходить, коли вирує мандариновий запах, з’являються грандіозні плани щодо святкування Нового року, душа рветься у танець, а хороший настрій ніколи тебе не залишає. Попри це, доводиться гризти граніт науки та нишком мріяти про справжнє зимове диво – завершення сесії. Вихід можна знайти з будь-якої ситуації, тому пропоную поради, які допоможуть безтурботно здати заліки та іспити.

     Порада перша. Для засвоєння інформації найпродуктивніший час з 07:00 до 11:00 год., а також з 15:00 до 19:00 год. Підготовчий етап в ідеалі повинен закінчуватися за день до складання.

     Порада друга. Брак інформації, немає з чого вчити? Відкривайте конспект (якщо він існує). Там обов’язково мають бути потрібні матеріали.

     Порада третя. Якщо до заліку або іспиту залишається один день, а ви з вивченого матеріалу пам’ятаєте лише назву предмета, над яким сидите, тоді будете вимушені писати шпаргалки. Не намагайтеся переписувати усю книжку, а ще пишіть так, аби  потім змогли там щось розібрати.

     Порада четверта. Відчуваєте, що в голову вже нічого не лізе, читаєте одне і те ж по декілька разів, тоді краще лягайте відпочивати! Вранці продовжите (якщо ранок не останній).

     Порада п’ята. Вирішили вчити вночі? Подбайте про запас міцної, ароматної кави. Цей напій завжди відгонить втому і сон!

     Порада шоста. Якщо погана пам'ять, а потрібно зазубрювати терміни, поняття, визначення – записуйте їх на диктофон та слухайте у навушниках. 100 % гарантія!

     Порада сьома. Заведіть окремий зошит, у якому занотовуватимете дати, прізвища та імена. Це допоможе вам швидко знайти потрібну інформацію.

     Порада восьма. Вранці перед заліком обов’язково з’їжте плитку чорного шоколаду, що додасть сили розуму.

     Порада дев’ята. Навіть якщо ви маєте багато різних шпаргалок, ніколи на них не сподівайтеся. Покладайтеся тільки на себе та фортуну!

     Порада десята. Ніколи не заходьте в аудиторію останніми. За час очікувань можете втомитися, а головне – втратити бойову готовність!

     Виконаєте усі поради – успіх забезпечений! Ні пуху, ні пера!

Віта МАКОГОН

Категорія: Різне | Переглядів: 3226 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0