Неділя ,5.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2015 » Грудень » 9 » ЯК ПИСАТИ ДЛЯ ІНТЕРНЕТ-ВИДАННЯ або Секрети редактора

22:59
ЯК ПИСАТИ ДЛЯ ІНТЕРНЕТ-ВИДАННЯ або Секрети редактора


9 грудня в межах вивчення навчальної дисципліни «Журналістські професії» зі студентами спеціальності «Журналістика» Вінницького педуніверситету своїм професійним досвідом і здобутками ділився головний редактор інформаційного агентства «Вінниця Daily» Юрій Басюк. Інтернет-журналістика сьогодні є чи не найголовнішим джерелом отримання інформації, тому зустріч з фахівцями цієї сфери формує певний образ для обрання майбутнього фаху.

У журналістику наш гість потрапив зовсім випадково. Дванадцять років тому прийшов до першого у Вінниці Інтернет-агентства «Контекст-медіа» в якості системного адміністратора. Вже тоді, маючи досвід роботи в пресі, – верстав газету «33 канал». А в Інтернет-агентстві потрібно було обслуговувати техніку, редагувати новини, допомагати журналістам «виставляти» їх на сайт. В один момент сталося так, що на прес-конференцію до керівника обласної податкової йти було нікому – всі журналісти були на завданнях. І Роман Ковальський, який очолював агентство, відправив пана Юрія. Відтоді й розпочався його шлях у журналістику.

Юрій Басюк вважає головними цінностями мас-медійника чесність і об’єктивність, ніколи не зраджувати своїм принципам. На його думку, більшості вінницьких ЗМІ не вистачає професіоналізму та об’єктивності, поважає відкритих для громадськості чиновників.

Головним критерієм у роботі журналіста виділяє дотримання старої біблійної мудрості – не створюй собі кумира. Важливими також є документальні підтвердження фактів, особистий контакт з героями публікації.

Під час майстер-класу гість постійно наголошував на тому, що потрібно писати «простою, зрозумілою мовою», іноді з іронією описувати те, що  відбувається – в цьому дуже допомагають стандарти інформагентства, де кожен абзац – новина в одному реченні. У Ю. Басюка завжди викликають невдоволення постійні випадки порушень прав ЗМІ на інформацію! І треба не мовчати, не боятися захищати себе і своїх близьких.

Лейтмотивом зустрічі можна назвати фразу: «Жінки більш посидючі, тому їм легше буде знайти себе у журналістиці, ніж чоловікам». Цей вислів став приводом до жвавої дискусії та пошуку однозначної відповіді.

P.S.: Дякуємо викладачу кафедри журналістики, реклами та зв’язків з громадськістю Вадиму Мазурику за організацію зустрічі з цікавим співрозмовником.

Ірина ВДОВИЧЕНКО


Категорія: Майстер-клас | Переглядів: 524 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0