Понеділок ,13.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Липень » 15 » ЯК ШВИДКО, СМАЧНО І КОРИСНО ПРИГОТУВАТИ ОБІД

21:21
ЯК ШВИДКО, СМАЧНО І КОРИСНО ПРИГОТУВАТИ ОБІД


Одна з найбільших проблем сьогодення – брак часу. Усі кудись поспішають, не встигаючи навіть якісно і поживно поїсти. Зазвичай, такі ділові, зайняті люди «перебиваються» нашвидкуруч фастфудом. Наша героїня «Кулінарних витребеньок» кандидат біологічних наук, доцент кафедри хімії, заступник декана з виховної роботи природничо-географічного факультету Тетяна Дабіжук виступає проти подібного способу харчування і рекомендує рецепти смачних та корисних, а головне, швидких у приготуванні страв.

Снідатимемо «лінивими» варениками. Такими лінивими, що навіть руки бруднити не треба. Для цього в мисочці перетираємо борошно, домашній сир, яйце, додавши трішки солі й цукру. Ложкою викладаємо масу в киплячу підсолену воду; кілька хвилин варимо і можна подавати вареники разом зі сметаною до столу.

Обідом буде борщ, який готується всього 40 хвилин. Поки кипить вода в каструлі, чистимо картоплю. На сковорідці робимо засмажку з цибулі, моркви, буряка та капусти, заправивши все томатною пастою. Тушковані овочі кидаємо у каструлю, де вже майже зварилася картопля. Солимо, перчимо, додаємо зелень.

Друга обідня страва – деруни. Швидкі вони у приготуванні лиш тоді, коли є підручні технічні засоби, зокрема блендер. Перетираємо цибулю, картоплю, додавши яйце та спеції. Смажимо кілька хвилин з обох боків. Тепер запашні й апетитні деруни готові порадувати ваш зголоднілий шлунок.

Тетяна Михайлівна також наполягає на вживанні салатів, адже це великий арсенал вітамінів, які повинні наповнювати наш організм. Ріжемо огірок, солодкий перець, помідори. Додаємо бринзу, зелень, спеції та оливкову олію.

Десертом стануть перетерті яблуко та морква з цукром або медом. Т. Дабіжук, яка не є фанатом чаю, рекомендує боротися зі спекою, тамуючи спрагу простоквашею.

Не менш цікавою є технологія приготування м’яса. Для цього потрібно замаринувати шматок його в спеціях і поставити на добу в холодильник. Після чого у двох поліетиленових пакетах варити м’ясо у воді на слабкому вогні. Діставши з окропу, дати охолонути, не виймаючи з пакета, щоб м’ясо увібрало в себе сік. Така страва стане корисною в подорожі, адже може довго зберігатися.

Студентам радить хоча б щотижня варити суп. Швидким у приготуванні є суп із рибними консервами. Коли картопля, цибуля, морква зварилися, додати баночку консервів, зелень та спеції.

Намагайтеся встигнути зробити все заплановане, але не забувайте про здорове харчування. Памятайте: «Здоров'я – не все, але без нього все – ніщо».

Олена КАЛУГІНА


Категорія: Дозвілля | Переглядів: 558 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0