Середа ,15.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Жовтень » 8 » ЯК СТУДЕНТИ НА ЯРМАРКУ ОСІНЬ ЗУСТРІЧАЛИ

04:26
ЯК СТУДЕНТИ НА ЯРМАРКУ ОСІНЬ ЗУСТРІЧАЛИ


Золотоволоса осінь крокує міськими майданами. Дійшла вона й до нашого університету та організувала студентський ярмарок. У цей день на фонтанній площі було гамірно, наче у вулику. Цього разу виставка отримала назву «Народна творчість Поділля в контексті європейської культури». Студентське свято залишило в душі кожного неперевершений коктейль барв, звуків, веселощів, ароматів, ритмів і мелодій.

На площі поблизу фонтану зібралася чимала юрба: пританцьовували й співали, куштували й хвалили, сміялися й ділилися враженнями. Кожен інститут (факультет) презентував культуру окремої країни. Чого тут тільки не було: фруктовий карвінг – своєрідна різьба на дарах природи, величезна фотовиставка та вишиті картини, ліричні гітарні переливи і  гігантський торт-серце. Учасники щедро частували журі молдовським вином, білоруськими кексами, короваями та паляницями, австрійськими котлетами, пирогами, кавунами, виноградом… Свято не лише для очей, а й для шлунку.

Цілий Олімп побудували студенти ІІЕП. Пантеон грецьких богів укупі з музами велично сидів поряд із українськими козаками та козачками. На природничо-географічному факультеті поселився солом’яний бичок Геофан. Охочих сфотографуватися з майже справжнім героєм казок  вишикувалася ціла черга. ІФВіС презентував справжню виставку фотопейзажів рідного краю. Неподалік студенти ІІМ витанцьовували автентичні австрійські танці, а на столах ІМФіТО розсівся цілий фруктовий звіринець. Студенти ІФЖ продемонстрували міні-вертеп, зроблений з овочів. Учасники, що представляли ІППМ, приваблювали відвідувачів інсталяцією сільського будиночка та ікебанами з живих і штучних квітів.

Яке ж українське свято без пісні? Тож над площею лунала музика у виконанні ансамблю «Душі криниця». Для прихильників стилю «рок» із задоволенням і драйвом виступав гурт «Подих світла».

 Наступного дня відбулося продовження свята. Цього разу учасники демонстрували свої вокальні та хореографічні таланти. На концерті кожен інститут (факультет) представляв культурні надбання окремої країни. Глядачі були приємно вражені хлопцями з природничо-географічного факультету, які задля виконання шотландського танцю одягнули…кілти (шматки тканини, обернені навколо талії і закріплені за допомогою пряжок і ремінців. – ред.).

Ярмарок відлунав, однак нехай ці яскраві осінні дні залишатимуться ще надовго в пам’яті кожного, хто побачив на власні очі та зберіг у своїй душі промінчик свята.

Аліна РУДЧЕНКО


Категорія: Різне | Переглядів: 541 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0