Вівторок ,7.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2012 » Жовтень » 8 » ЯКИМ ЗАПАМ’ЯТАЄМО 99-ий НАВЧАЛЬНИЙ РІК…

01:20
ЯКИМ ЗАПАМ’ЯТАЄМО 99-ий НАВЧАЛЬНИЙ РІК…


Останній перед першим 100-літнім ювілеєм університету навчальний рік був успішним. Незважаючи на вкрай щільний графік, зумовлений проведенням футбольного Євро-2012, усе заплановане вдалося вчасно реалізувати та вирушити на відпочинок у пошуках золотавої засмаги…

Оскільки довгоочікуване літо має здатність швидко минати, а в людській пам'яті з часом можуть стиратися переповнені інформацією  «файли» – «Студентська територія» вирішила нагадати про найяскравіші події, цікаві факти із життєдіяльності Alma Mater. Отже, пропонуємо разом покрутити калейдоскоп і переглянути картинки із ще зовсім недалекого минулого.

***

Створено структуру і розроблено «Положення про центр розвитку дитини».

***

Реальним стало здобуття другої вищої освіти (розширення профілю), перепідготовка і підвищення кваліфікації спеціалістів з 11-ти спеціальностей.

***

Об’єднано малочисельні кафедри: із 44-ох зменшено до 27-ми. 24 кафедри (майже 89 %) очолюють доктори наук, професори.

***

З червня 2012 р. розпочали роботу курси з вивчення іноземних мов.

****

Захищено три докторські дисертації (Костюкевич В.М., Гальчак С.Д., Слободинська Т.С.). 17 викладачів стали кандидатами наук. Вчене звання професора присвоєно доктору філологічних наук І.Я. Завальнюк. Вчене звання доцента отримали 11 викладачів.

***

До 12 спеціальностей в аспірантурі університету додалася ще одна 07.00.07 – історія науки і техніки.

***

Започатковано присвоєння звання «Почесний доктор ВДПУ (HONORIS CAUSA)».

***

Проведено 17 науково-практичних конференцій і семінарів міжнародного і всеукраїнського рівнів, у яких взяло участь понад 2 000 осіб.

***

Студентами університету завойовано 8 призових місць за результатами ІІ етапу Всеукраїнських студентських олімпіад, 18 призових місць за результатами ІІ туру Всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук, 13 призових місць в інших міжнародних і всеукраїнських олімпіадах і конкурсах.

***

Укладено 3 нові міжнародні угоди: з Каракалпацьким державним університетом імені Бердаха (м. Нукус, Узбекистан), Бєльцьким державним університетом імені Алеку Руссо (Молдова), Нижньогородським державним педагогічним університетом імені Кузьми Мініна (Росія).

***

У межах угоди про співпрацю з Південно-східним університетом штату Міссурі (США) четверо студенток інституту іноземних мов (Ксенія Дабіжа, Олена Мельник, Тетяна Кучер, Тетяна Бондаренко) взяли участь у першому етапі спільної для обох університетів програми підготовки викладачів англійської мови для отримання ступеня магістра гуманітарних наук TESOL.

***

Важливим досягненням у сфері міжнародної співпраці стало перебування в університеті Дженні Тріпсіс – професора університету Бредлі (штат Іллінойс), яка працювала за програмою наукових обмінів імені Фулбрайта.

***

Проведено 135 загальноуніверситетських заходів, приурочених 100-річчю від дня заснування навчального закладу.

***

У травні 2012 р. обрано новий склад ради студентського самоврядування, яку очолив студент інституту педагогіки, психології і мистецтв Йосип Машталяр.

***

Студент Олег Ніколаєвський став срібним призером Чемпіонату світу з пауерліфтингу.

***

Срібними призерами Чемпіонату світу з акробатики стали чемпіони України 2011 р. Андрій Кобчик, Надія Котляр та Катерина Дімова.

***

Олег Неклюдов завоював п’яте місце на Чемпіонаті світу з боксу серед юніорів, виборовши право брати участь у Перших юнацьких Олімпійських іграх.

***

Олександр Рудковський і Руслан Лаврик стали призерами в Чемпіонаті Європи зі східних єдиноборств; Ігор Дідик – срібним призером Чемпіонату світу з греко-римської боротьби.

***

Вадим Ходацький  завоював звання чемпіона світу з ушу. Олена Ніщета стала чемпіонкою України із дзюдо, Дмитро Титаренко – чемпіоном України та срібним призером міжнародних змагань із велоспорту.

***

В університеті створено умови для преміювання студентів за особливі успіхи в навчанні, науковій діяльності, громадському житті. Перше вручення грошових винагород відбудеться вже у вересні цього року.

Підготував

Віктор ОЛЕКСАНДРІВ


Переглядів: 559 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0