Вівторок ,14.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Березень » 31 » «Якщо людині цікаво жити, то в неї вистачить енергії на вcе»

09:15
«Якщо людині цікаво жити, то в неї вистачить енергії на вcе»


Життя – це час злетів та падінь, перемог та невдач. Тільки від нас залежить наскільки цікавим та насиченим воно буде. Подорожі, розваги, спілкування – не втрачайте жодної миті для того, щоб бути щасливими!

Якщо ви не знаєте з чого почати – запитайте у доктора географічних наук, професора, завідувача кафедри фізичної географії Григорія Івановича Денисика.

Мандрівник. Гарний знавець своєї справи. Просто щаслива людина.

У дитинстві Григорій Іванович хотів стати геологом. Його мрії майже співпадають з теперішньою професією – він став географом. Викладач визнає, що географія – наука важка, але разом із тим дуже цікава. Та попри важку працю чоловікові ніколи не хотілося покинути все, і зайнятися іншою справою, адже він дуже любить свою професію і щоразу прагне дізнатися щось нове. А коли стає важко – подорожує. Пан Григорій відвідав усі континенти, окрім Антарктиди. Вона поки що залишається для нього недосяжним орієнтиром. Останнє місце, де побував – Південна Америка. У Чилі брав участь у міжнародній картографічній конференції. Йому вдається поєднати корисне з приємним, адже навіть відпочиваючи, знаходить момент, щоб попрацювати і зайнятися улюбленою географією.

Григорій Іванович – справжній патріот. Бачив різні країни – красиві та екзотичні. Але ніколи не виникало бажання оселитися в одній із них, бо Україну не можна зрівняти з жодною.

Завідувач кафедри фізичної географії– чудовий викладач, якого люблять і поважають студенти та колеги. Зараз досить важко знайти спільну мову зі студентами, але йому це вдається.

 «Знаєте, в мене є така особливість: я ніколи не йду на лекцію з книгою або зошитом, – каже Григорій Іванович. – Мені було б соромно перед студентами, якби читав матеріал з чогось. Просто розкриваю тему так, як її розумію. В мене великий досвід, бо сам написав чимало наукових робіт, книг з фізичної географії. І так набагато цікавіше, адже відбувається бесіда зі студентами. Ставлячи запитання, вони наштовхують мене на нові думки».

Бувають на парах і непередбачувані моменти. Григорій Іванович розповів, як одного разу перед всією аудиторією студент освідчився у коханні. Ось таке цікаве життя, наповнене несподіванками і пригодами у Г.І. Денисика.

Ще з молодості він обрав для себе життєве кредо: «Якщо людині цікаво жити, то їй вистачить енергії на все». Тож керується цим і досі, намагається не звертати уваги на дрібні негаразди, адже вважає, що без них було б сумно жити…

Ірина САВЧУК,
Наталка БАКСАЛЯР


Категорія: Обличчя | Переглядів: 635 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0