П`ятниця ,26.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2009 » Вересень » 5 » Юрій Зінько - "Людина року - 2009"

14:26
Юрій Зінько - "Людина року - 2009"


     Вагомі результати з'являються лише після тривалої старанної праці. Щоб отримати задоволення від роботи, а згодом – і визнання та повагу серед колег, потрібно повністю віддаватися улюбленій справі, витрачаючи на це весь свій час, зусилля та енергію.

     За таким принципом працює Юрій Анатолійович ЗІНЬКО, директор Інституту історії, етнології і права, який на цьогорічному нагородженні обласною премією «Людина року-2009» переміг у номінації «Найкращий науковець». Про це він погодився розповісти читачам «ST».

     – Як Ви досягли цієї висоти – отримати нагороду регіонального масштабу?
     – Мені, звичайно, було дуже приємно одержати визнання такого рівня. Проте хочу зауважити, що такі нагороди не даються персонально одній людині за особистий внесок в науку. Перш за все, це відзнака колективу викладачів нашого інституту, наші спільні заслуги, відкриття та дослідження, а я став «Найкращим науковцем» як керівник ІІЕП. Ми багато працювали за різними напрямками, видавали збірники наукових праць, монографії. Коли є добре сформований колектив, тоді й можливий позитивний результат.

     –  Юрію Анатолійовичу, розкажіть, будь ласка, про особисту наукову діяльність.
     – Я уже давно займаюся науково-дослідною роботою, маю понад 100 опублікованих наукових праць з історії України. Досліджую історію Поділля, у 2007 р. став одним з авторів книги «Вінниця. Історичний нарис». Я – член обласної редакційної колегії «Реабілітовані історією. Вінницька область», «Національна книга пам'яті жертв голодомору 1932-1933 рр. в Україні. Вінницька область». Організовую щорічну Всеукраїнську наукову історико-краєзнавчу конференцію, є відповідальним редактором збірника наукових праць «Вінниччина: минуле та сьогодення. Краєзнавчі дослідження». Усім цим займаюся із задоволенням, тому що дуже люблю історію, це мені до душі.

     – А над чим працюватимете найближчим часом?
     – У вересні – жовтні викладачі ІІЕП планують випуск трьох збірників наукових праць серії «Історія». 25 жовтня проводитиметься 22-а Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція з виданням збірника наукових статей. Згідно з угодою про співпрацю з Варшавським університетом, студенти-історики влітку цього року проводили дослідження з проблеми «Релігійні та світські авторитети Вінниччини», а тепер планується проведення відповідного міжнародного форуму.

     – Якими будуть побажання «Людини року-2009» студентам університету?
     – Варто багато і сумлінно займатися самоосвітою. Обов'язково займайтесь науково-дослідною роботою, адже це надзвичайно цікаво: ви зможете пізнати багато невідомого і донести це іншим. Пам'ятайте, що ви – майбутні історики, філологи, фізики… і т.д. Але для того, щоб бути справжнім фахівцем, потрібно досконало володіти не лише теорією матеріалу, але й практичними навиками.
Ще, як історик, скажу вам одну річ: потрібно знати свою минувшину. Можливо, не так досконало і детально, як науковці, але хоча б на регіональному рівні. Любіть свою історію, рідну країну, народ і будьте справжніми патріотами!

Вероніка КОРДОН


Категорія: Обличчя | Переглядів: 2241 | Додав: Admin | Теги: Людина року | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0