Четвер ,2.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2015 » Листопад » 11 » «ХІМІЧНА ТА ЕКОЛОГІЧНА ОСВІТА: СТАН І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ»

21:08
«ХІМІЧНА ТА ЕКОЛОГІЧНА ОСВІТА: СТАН І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ»


– під такою назвою на кафедрі хімії та методики навчання хімії відбулася міжнародна науково-практична конференція, організована спільно з Інститутом вищої освіти НАПН України, Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Короленка, Національним педагогічним університетом імені М. Драгоманова, Національним університетом «Львівська політехніка», Ужгородським національним університетом, Кошицьким університетом імені П. Шафарика (м. Кошиці, Словацька республіка), Бельцьким державним університетом імені А. Руссо (м. Бєльці, Молдова), Астраханським державним університетом (м. Астрахань, Росія), Жешувською політехнікою імені І. Лукасевича (м. Жешув, Польща), технічним університетом у Варні (м. Варна, Болгарія).

У конференції взяли участь понад 100 учасників зі Словаччини, Молдови, Росії та України.

На пленарному засіданні конференції з вітальними словами виступили: кандидат педагогічних наук, доцент, ректор Вінницького педуніверситету Наталія Лазаренко, доктор філологічних наук, професор, проректор з наукової роботи університету Ірина Руснак. Про методику розв’язування задач з хімії та екології розповів доктор хімічних наук, доцент, завідувач лабораторії фізичної та екологічної хімії Бельцького державного університету імені А. Руссо Василь Шарагов.

Особливості формування науково-дослідницьких компетенцій майбутніх екологів у проектній діяльності розкрив доктор педагогічних наук, доцент, головний науковий співробітник відділу інтеграції вищої освіти і науки Інституту вищої освіти НАПН України Юрій Скиба. Про використання алгоритмів у курсі хімії як засобів і методів формування предметних компетентностей учнів розповіла кандидат педагогічних наук, доцент кафедри природничо-математичної освіти Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Марія Савчин. Проблема «людина і природа» у природничо-науковому осмисленні сьогодення була розкрита в доповіді доктора географічних наук, професора кафедри географії Вінницького педуніверситету Анатолія Гудзевича.

Після пленарного засідання учасники конференції відвідали музейно-просвітницький центр ВДПУ, історико-меморіальний комплекс пам’яті жертв фашизму (ставка «Вервольф») і світломузичний фонтан.

На секційних засіданнях обговорювали методику навчання хімії в загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах; фахову та методичну підготовки майбутніх учителів хімії; екологічної освіти учнів загальноосвітньої школи та студентів вищих навчальних закладів; актуальні питання хімії та хімічної технології.

Конференція було присвячено трьом ювілейним датам: 20-річчю від першого набору студентів за напрямом підготовки «Хімія» у Вінницькому педуніверситеті; 15-річчю з часу першого випуску вчителів хімії і біології; 15-річчю кафедри хімії.

Ірина НЕТРЕБСЬКА


Категорія: Таїна фаху | Переглядів: 439 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0