Неділя ,28.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Лютий » 7 » «ХРЕЩЕННЯ 966. БІЛЯ ДЖЕРЕЛ ПОЛЬЩІ»

11:24
«ХРЕЩЕННЯ 966. БІЛЯ ДЖЕРЕЛ ПОЛЬЩІ»


У Вінницькому педагогічному університеті в корпусі №3 6 лютого відкрито інтерактивну виставку «Хрещення 966. Біля джерел Польщі», присвячена 1050-й річниці хрещення Польщі. На заході були присутні Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці пан Томаш Олейнічак і віце-консул Республіки Польща Войцех Мрозовський.

Експозицію створив музей витоків Польської держави з міста Ґнезно, у якій йдеться про весь шлях запровадження християнства в Польщі. Показані символічні образи та пам’ятки археології. А запровадив християнство західного обряду король Мешко І у тодішній столиці Ґнезно.

Із вітальним словом до всіх звернулася ректор університету Наталія Лазаренко: «Для нас велика честь зустрічати таких поважних гостей. Наш університет підтримує тісні зв’язки з різними університетами Польщі. Ця виставка – логічне продовження нашої плідної співпраці. Дякуємо за таку можливість, адже наші студенти зможуть покращити свої знання з історії польського народу».

Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці пан Томаш Олейнічак зазначив, що виставка повністю інтерактивна, оскільки на стендах до кожного розділу є QR-коди. Якщо їх відсканувати планшетом або телефоном, то можна переглянути фото і відеоматеріали, прослухати аудіо на тему виставки. Це зроблено в першу чергу для людей із вадами зору та слуху. Пан Томаш подякував керівництву університету за можливість організації виставки і подарував кілька унікальних книг «Історія Польщі», підготовлені Інститутом народної пам’яті, що вийшли українською мовою.

На згадку про Вінницький педуніверситет Наталія Іванівна подарувала Томашу Олейнічаку ювілейне видання навчального закладу.

Катерина ЗУЛІНСЬКА


Категорія: Культура | Переглядів: 394 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0