Середа ,8.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2015 » Грудень » 7 » ХРЕСТ – СИМВОЛ ЖИТТЯ, ІСТИНИ І СПАСІННЯ

20:37
ХРЕСТ – СИМВОЛ ЖИТТЯ, ІСТИНИ І СПАСІННЯ


Вкотре до рідного Вінницького педуніверситету завітав випускник Інституту історії, етнології та права, а нині методист відділу освіти Мурованокуриловецької райдержадміністрації, письменник та громадський діяч Роман Крохмалюк. Час від часу радує він студентів різноманітними виставками та презентаціями на християнську тематику. Цього ж разу в Музейно-просвітницькому центрі було розгорнуто фотовиставку «Православні хрести Поділля», метою якої було розширити уявлення студентів про основний християнський символ та допомогти усвідомити його значення в житті людини.

На виставці представлено фотографії кам’яних хрестів, що віднайдено у Мурованокуриловецькому та інших сусідніх районах. Деякі з пам’яток, зображених на світлинах, окрім шанобливого віку та естетичної краси, мають також захопливу, а подеколи навіть вражаючу історію пов’язану з їх створенням чи встановленням. Декілька найцікавіших історій Роман Володимирович охоче розповів присутнім.

Переглянути експозицію та почути щось нове про символіку хреста зібралося чимало студентів, викладачів, випускників. Шанобливо ставитися до цього духовного символу та усвідомити його цінність закликав відвідувачів отець Василій, який розповів чимало історій про силу хреста та пояснив значення цієї святині.

На захід завітали також вихованці Мурованокуриловецького районного будинку дитячої творчості. Під керівництвом народної поетеси та композитора Марії Романівської, Маргарита Ніколайчук та Богдана Коломієць заспівали зворушливі пісні про найважливіші життєві цінності, а Юлія Комарницька та Діана Фодейчук розповіли про значення хреста для спасіння людської душі.

Ольга ПАХОМОВА


Категорія: Витоки | Переглядів: 510 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0