П`ятниця ,26.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Березень » 3 » КІМНАТНІ РОСЛИНИ: КОРИСТЬ ТА ШКОДА

21:57
КІМНАТНІ РОСЛИНИ: КОРИСТЬ ТА ШКОДА


Кімнатні рослини є окрасою оселі дбайливої господині. Ці квіти не лише створюють затишну атмосферу, прикрашають інтер’єр, а й очищають повітря та насичують його киснем. Більшість вважає вирощування цих рослин захопленням. Але не потрібно забувати й про практичну користь, котру вони приносять.

Існує чимало видів вазонів,проте не всі підходять для житлових приміщень. Красива на перший погляд квітка може приховувати в собі небезпеку. Тому обирати рослини потрібно не за зовнішнім виглядом.

Вікторія Остапчук(флорист із десятирічним досвідом) рекомендує, аби в приміщенні, де люди проводять багато часу, знаходилося не менш трьох кімнатних рослини,до того ж з різними властивостями. Наприклад, монстера зменшує концентрацію шкідливих мікроорганізмів у повітрі;плющ звичайний знижує рівень пилу; герань очищає повітря. Таким чином ці різні види насаджень підтримуватимуть у повітрі достатній рівень кисню.

Найпопулярнішим видом кімнатних рослин є хлорофітум. Його називають чемпіоном серед квітів для оздоблення приміщень. Ця рослина є зовсім невибагливою, за нею легко доглядати. Найкращим місцем для такої квітки є кухня, щозазвичай насичена окисами газу йароматами, з якими хлорофітум справляється з легкістю.

Великою популярністю серед кімнатних рослин користується кактус. Його традиційне місце знаходження – біля екрану телевізора або комп’ютера. Зазначають, що кактус захищає від електромагнітних випромінювань техніки, але останнім часом виникло багато суперечок серед вчених щодо користі цієї рослини. Останні дослідження показали: для того, щоб кактус і справді мав захисну функцію, потрібно, аби він розташовувався порядз монітором або ж екраном.

Також в оселях часто можна побачити фікус. Ця рослина має фітонцидні властивості, очищає повітря від токсинів. Тому ідеальним місцем для неї буде підвіконня кімнати, вікна якої виходять на загазовану автостраду. Чудовим місцем буде також і кухня, тому що велике глянцеве листя затримує пил. Крім того, фікуси зволожують повітря й виділяють чимало кисню. Але потрібно бути застереженим: вазон виділяє кисень удень при сонячному світлі, а вночі поглинає його. Тому їх не рекомендують ставити в спальні або ж дитячій кімнаті.

На заміну фікусу в спальні можна розмістити алое, котре вночі виділяє кисень і поглинає вуглекислий газ. Також алое – незамінні ліки при застуді, антисептик, тому його можна прикладати до рани, що кровоточить. Особливістю є те, що корисні речовини цієї рослини мають структуру, котра легко засвоюється організмом при вживанні всередину і так само швидко й легко проникає в шкіру при зовнішньому застосуванні.

Більшість кімнатних рослин приносить користь, однак є й небезпечні (особливо для дітей і домашніх улюбленців). Наприклад, рослини сімейства молочайних.Їхнє листя містять токсичний молочний сік, який викликає найсильніші отруєння. Також отруйними є олеандр і дифенбахія.

Кімнатні рослини приносять втіху та милують око. Їхня наявність у кімнаті робить людину ближчою до природи. Але варто пам’ятати, що рослину у свій дім обирають не за красою, а за її корисними властивостями. Тому перед тим, як озеленити дім, потрібно поцікавитися у флориста, які саме види насаджень підійдуть для вас та вашого будинку.

Юлія ВОРОНІНА


Категорія: Життя зблизька | Переглядів: 1677 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0