Четвер ,9.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2012 » Грудень » 14 » КІНЕЦЬ СВІТУ НЕ ПРИЙШОВ

04:12
КІНЕЦЬ СВІТУ НЕ ПРИЙШОВ


Мільйони фаталістів по всьому світу 21 грудня рахували години, гадаючи, чи настане кінець світу, який нібито напророкували індіанці майя. Хоча і вчені, і сучасні віщуни неодноразово спростовували це «передбачення»: цього дня просто повинен закінчитися один із циклів стародавнього календаря, після якого розпочнеться новий, утім, навіть більшість з тих, хто панікував або готувався до цього, розслабилися з настанням світанку.

Більшість українців (83%) знали про передбачення кінця світу, однак тільки 8% у нього вірили. Між тим такий відсоток не заважав ЗМІ активно обговорювати це питання, а заповзятливим ділкам – здавати підземні бункери в центрі Києва за 10 тисяч доларів на сім днів. Цікаво, що в харківський бункер, який готували до кінця світу з осені, ніхто не прийшов. А ось на Закарпатті 20 осіб закрилися в бункері, чекаючи кінця світу о 21:00.

У Росії, незважаючи на те, що лідер держави Володимир Путін дохідливо пояснив про кінець світу, виявилося чимало тих, які повірили в те, що ця подія станеться саме 21 грудня. Причому, як мінімум в одному випадку все дійсно закінчилося сумно: у Підмосков'ї пенсіонерка викинулася з вікна.

Сотні туристів заполонили французьке село Бюгараш біля підніжжя однойменної гори, повіривши в те, що там їх врятують інопланетяни, повідомляє ВВС. Але, за розпорядженням місцевої влади, доступ до вершини Бюгараш, а також розташованим під горою печерам, був заборонений до 23 грудня.

У Швеції «апокаліпсис» дав можливість поліції проявити справжню дотепність. Правоохоронці вирішили скористатися ситуацією і звернутися до злочинців, що переховуються, в надії, що вони побояться постати перед Страшним судом з нечистою совістю.

В Італії господарі ресторану в одному невеликому містечку пропонували своїм відвідувачам «апокаліптичні піцу» і «судне вино» з місцевих погребів. А якийсь заповзятливий житель пропонував зустріти «ніч апокаліпсису» у своєму особняку з чотирма спальнями за 2 тисячі доларів.

У США 25 мільйонів жителів – це 12% населення – вірили у апокаліпсичне трактування Великого Календаря Майя, свідчать в NASA.

Останнім часом американці буквально «засипали» цю організацію дзвінками, вимагаючи розповісти, як саме настане кінець світу. Країни Центральної та Південної Америки – тобто, саме ті, звідки родом суворе «передбачення», — охоплені справжньою туристичною лихоманкою. Ряд церемоніальних заходів пройшли в цей день в стародавньому місті Теотіуакан в 50 кілометрах від Мехіко, відомому своїми грандіозними пірамідами. Як заявили організатори, святкування були приурочені не тільки закінченню чергового періоду календаря майя, але і дню зимового сонцестояння. Однак в Аргентині, наприклад, почалися заворушення і грабежі супермаркетів. У курортному місті Сан-Карлос-де-Барілоче жителі виносили з магазинів навіть холодильники і телевізори, у зв'язку з чим уряду країни довелося направити в місто спецпідрозділ федеральної поліції.

У Китаї поліція проводила масові облави на «проповідників кінця світу»: станом на ранок п'ятниці було затримано понад тисячу сектантів, що поширювали страхітливі чутки.

За матеріалами ЗМІ

Підготувала Юлія ФРІБЕР


Категорія: Різне | Переглядів: 477 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0