Четвер ,16.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2016 » Липень » 4 » «КОЛИ ТИ ПОРУЧ»

20:40
«КОЛИ ТИ ПОРУЧ»


Талановита українська письменниця Світлана Талан висвітлює у своєму романі «Коли ти поруч» гостросоціальну тематику смертельної недуги, названою «чумою ХХ століття». Вражаюча історія, що змушує подивитися на інфікованих СНІДом людей іншим поглядом.

Ця розповідь про дівчину, яка заразилася цією смертельною хворобою досить незвичним чином. Рятуючи життя інших, нехтуючи правилами особистої безпеки, вона героїчно витягнула з-під купи зім’ятого металу людей, що були за крок від смерті. Та хвиля вдячності й привітань змінилася на образливі звинувачення.

Світ не був готовий адекватно сприйняти подібну новину. Відвернулися навіть найрідніші люди, дізнавшись про важке захворювання. В одну мить зруйнувався увесь світ навколо головної героїні Даші. Вона залишилася один на один з нестерпними думками, що гірше всілякої хвороби, повільно знищували її. Коханий хлопець, що клявся бути поруч у найскрутнішу хвилину, знаходить причини покинути наречену, звинувативши її у невірності. Навіть батьки, переймаючись несхвальними думками односельчан, не вірять у щирість доньки та забороняють з’являтися в рідному домі. У мить, коли, здавалося, все було втрачено, дівчина знайшла в собі сили не опускати рук. Незважаючи на безнадійність у майбутньому, вона щосили боролася й змушувала боротися інших.

Описана в романі історія, нагадує читачам не лише про швидкоплинність життя, а й про необхідність підтримувати близьку людину у будь-якій ситуації. На місці головної героїні може опинитися кожен. Автор книги наголошує, що не потрібно боятися хворих на СНІД. Вони можуть бути нашими друзями, ми можемо їх любити та підтримувати. Все, що їх різнить від нас, – це невиліковна хвороба та швидка неминуча смерть.

Вважаю, що роман необхідно читати людям, які колись зустрічалися з проблемою зради та непорозуміння. Він вчить тримати себе в руках у скрутну хвилину. Така собі панацея від осінньої депресії. Читаючи, усвідомлюєш, що життя дійсно непередбачуване і коротке. Ось тобі дають шанс на життя, а в наступну хвилину відбирають. Починаєш задумуватися: скільки насправді можеш зробити за відведений для тебе час, чи саме цій справі хочеш присвятити такі дорогоцінні хвилини свого існування?

Книгу визнано одним із десяти найкращих українських романів року на літературному конкурсі «Коронація слова – 2011».

Марина СЕРБІНОВИЧ


Категорія: Література | Переглядів: 488 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0