Вівторок ,7.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Січень » 31 » КОЖЕН З НАС В ДУШІ ДИТИНА

23:53
КОЖЕН З НАС В ДУШІ ДИТИНА


Кожен із нас в душі дитина, особливо у переддень Нового року. Ми все ще загадуємо бажання, коли годинник б’є 12-ту, і відчуваємо казковий таємничий дух свята. Зізнаймося, адже частенько, лягаючи ввечері в ліжко, ми згадуємо мамину казку і від тих теплих переживань на душі стає світло і тепло.

Тішити «маленьку дитину», котра живе в кожному з нас, студенти-філологи 2-го курсу ІФЖ уже давно взяли за традицію. Тож вступ у Новий рік не став винятком і цього разу. У кінці грудня провідниками у світ новорічної казки стали студенти групи 2-А та 2-Б. Вони змусили присутніх знову відчути себе дітьми і вкотре порадіти життю.

Під час вивчення дисципліни «Дитяча література» студенти отримали яскраво-творче завдання – написати та оформити казку, а трохи згодом – інсценізувати її. Відтак було представлено 4 теми: «Від теплого слова і лід тане», «Книга вчить, як на світі жить», «Рідний край – зелений рай» та «Хто діло робить, а хто ґави ловить!»

Першою огорнула чарами фантастична розповідь групи 2-А. Подорожуючи разом із Промінчиком, Килиною та Ориською, глядачі впевнилися в тому, що нічого не лікує душу краще, аніж тепле слово. Далі заполонили цікаві «пригоди чарівної книги» групи 2-Б. Вони мандрували вигаданими країнами: Жуковією, Рослинією, Травинією та Деревинією і зрозуміли, що кращого місця, ніж рідна Батьківщина, не знайти ніколи. Відповідальності навчила казка «Хто діло робить, а хто ґави ловить», представлена групою 2-А. Тож Новий рік усі святкували в колі лісової братії, а також впевнилися в тому, що Баба Яга може бути доброю Ягурочкою, а Сніговик – тим ще Шерлоком Холмсом.

На завершення усі охочі мали змогу побачити та сфотографувати розмаїття рукотворних книг студентів зі щойно представленими казками та ілюстраціями до них. Ці витвори вони планують подарувати вихованцям дитячих будинків-інтернатів, аби порадувати казкою не лише нас, а й усіх, хто так охоче в неї вірить.

Олена ПАРИПСА


Категорія: Культура | Переглядів: 565 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0