Середа ,15.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Лютий » 24 » ЛОВИСЯ, РИБКО, ВЕЛИКА Й МАЛЕНЬКА

22:30
ЛОВИСЯ, РИБКО, ВЕЛИКА Й МАЛЕНЬКА


Коли зимова сесія закінчилася, настав час приділити увагу собі, а точніше, нашим захопленням. Як щодо риболовлі? Заманливо? Хлопці, рибальте сьогодні, бо в подружньому житті це слово викликатиме у вашої дружини підозри. Чомусь саме риболовля, хоча сюди ще можна приписати й мисливство, звучить як «зрада». Дівчата, якщо і ви любителі такого відпочинку, то знайте, для вас це слово в подружньому житті взагалі може обернутися катастрофою. От спробуйте своєму чоловікові пояснити, що ви з подругами збираєтесь порибалити, та ще й з ночівлею…

Якщо й досі вас не переконала взятися до спінінгу, то наведу ще декілька плюсів: мрієте залишитися на одинці з природою, відчути смак самотності, втекти подалі від міської метушні? Під час пасивного риболову релаксація забезпечена. Якщо ж навпаки, вам не вистачає сімейного затишку, уваги друзів чи шумних компаній – половити рибу в самий раз. У вашому тілі повно адреналіну, невикористаної енергії і ви не знаєте куди її подіти? Є вихід – активний рибний лов.

Не один раз чула, що той чи інший рід занять вважається так званим наркотиком і викликає справжнісіньку залежність. З упевненістю можу сказати, що риболовля – потенційний претендент на це звання. Бо що ж таке має змусити людину вийти на вулицю в холодну зимову пору о п’ятій ранку при мінусовій температурі й перебувати в таких умовах майже увесь день. Думаю з останнім твердженням уже з’явилися бажаючі посперечатись, та на все свій час.

Як виявилось, я дуже «мілко плаваю» в цій темі, тож вирішила запитати декількох порад і настанов у справжнього «сенсея» риболовлі, завідувача лабораторії естетичного виховання університету Василя Івановича Щура.

– Оскільки надворі зима, тому логічно, що поради стосуватимуться саме зимової риболовлі. Розпочнемо з найпершого – одяг. Будьте готові до будь-яких погодних умов, добре продумайте, в чому відправитеся на fishing. Пам’ятайте, одяг має захищати від холоду та води. Для цього, звичайно, існують спеціальні рибальські костюми, ви ж спробуйте заглянути до шафи й одягнутися за принципом «капусти» – надягти багато светрів. Найкраще взуття – шиті валянки. Готово? Далі у списку – «тормозок». Обов’язково – гарячий напій. Із харчів – сало, ковбасні вироби та й усе, що не замерзне на морозі. От і весь секрет. Третій складник зимової риболовлі – стільчик. Щоб почуватися комфортно, придбайте спеціальний розкладний стілець. Також підійде пластикове відро чи ящик з-під снастей, накритий теплою ковдрою.

Рухаємося далі… Отже, чим же краще ловити рибу? Зайдіть до магазину й повідомте продавця, що вам потрібна саме зимова вудка. Це значно звузить коло пошуків і зробити правильний вибір буде набагато простіше. Щодо кльову, то наживкою для риби, в основному, використовуються різноманітні хробаки та мотилі, можна ж замісити каші з манки чи будь-яких злакових на дрібну сітку. Оскільки в зимовий період наживка не може міцно триматися, то її рекомендують кріпити на «мормишку» (гачок, упаяний в свинцеву або олов'яну дробинку).

Деякі ж рибалки використовують блешню, яка імітує живу рибку, що є простішим у використанні. Звичайно, щоб стати справжнім професіоналом зимового лову, крім техніки, хорошої екіпіровки і снастей, в рибалки має бути ще й так зване «почуття риби». Це певний комплекс знань про особливості водойми, звички різних риб та багато іншого, що вам доведеться пізнавати самостійно. Бо подібні знання приходять лише з практикою.

От ми і дійшли до останнього і, думаю, найважливішого запитання. Що ж ми отримаємо у винагороду за наше терпіння, витрачені кошти, недоспані ночі та обморожені кінцівки? ( про останнє звичайно жартую). Окунь, плітка, лящ, судак, короп, карась... І це ще далеко не весь список наших з вами призів. Ну що ж, на прощання побажала б вам гарного кльову, та за рибальськими забобонами це погана прикмета, тому «ловися, рибко, велика й маленька…»

Юлія АНДРІЯЩЕНКО


Категорія: Дозвілля | Переглядів: 545 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0