Вівторок ,14.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Грудень » 6 » МОВА –ГЛИБИНА ТИСЯЧОЛІТЬ

21:49
МОВА –ГЛИБИНА ТИСЯЧОЛІТЬ


Початок листопада увінчався Днем української писемності та мови, що відзначається в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця. До цієї дати у Мистецькому центрі університету було проведено літературно-музичний вечір.

Розпочав дійство народний оркестр народних інструментів. Під керівництвом диригента Ірини Єфіменко колектив зіграв музичний твір В. В. Безкоровайного «Думка» та «Коломийка», зарядивши присутніх позитивом і бадьорістю.Далі глядачі переглянули тематичне слайд-шоу, що супроводжувалося гострим, актуальним віршем В. Шовкошитного «Я – украинец».

Музичні композиції у виконанні студентів не залишили байдужим нікого. Вікторія Вербовецька піснею «Українська мова» ствердно наголосила, що «не зів’яне джерело у моєї мови, буйним садом зацвіло українське слово».

До найпотаємніших глибин душі кожного глядача сягнула Аліна Гребенникова під час виконання мелодії Роберта Максвелла «Відлив» та музичного твору «Вишиває мати пісню».

Двічі глядачі аплодували старшому викладачеві кафедри журналістики Віталію Борецькому, який глибоко, артистично й надзвичайно проникливо виконав пісню «Соколята». Таким же щирим був вірш Валентини Бондаренко «Українською говори» у виконанні Ольги Пахомової під музичний супровід Маргарити Юрчак.

Жартівливий «Привіт із Франції» усім передали Юлія Шлапак і Наталя Муляр. Підтримав позитивну ноту танцювальний колектив ІФЖ своїм запальним танцем «Лише у нас на Україні».

Із захопленням слухали присутні музичний твір «Очі твої», який майстерно заспівала Оксана Паламарчук. Ніжну, теплу, хвилюючу пісню «Дорога до матері» подарував глядачам ансамбль бандуристів (керівник Олеся Черкащина), а також грайливу композицію «Чарівниця».

Згадати рідну домівку, батьків – усе, що наймиліше серцю, допомогла Аліна Григурко піснею «Родина». А Юлія Гилюк, Любов Гуменюк та Сергій Деянов розбавили ностальгію гумористичним номером.

Справжньою окрасою свята стала відома пісня «Мова єднання» у виконанні Аліни Григурко. Дійсно, «краща мова – це українська».

Завершила літературно-музичний вечір знаменита «Червона рута», яка дзвінко лунала з уст Вікторії Вербовецької, Ірини Вдовиченко, Аліни Григурко та Вікторії Токарєвої і вітала усіх шанувальників рідного слова.

Інна ОНИЩЕНКО


Категорія: Культура | Переглядів: 1323 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0