Середа ,15.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Лютий » 23 » МУЛЬТИКИ – МАЛЬОВАНЕ ДИВО ДЛЯ ВСІХ

23:58
МУЛЬТИКИ – МАЛЬОВАНЕ ДИВО ДЛЯ ВСІХ


І дорослий, і малий знає, що дитинства без мультика не буває! Та чи давно анімаційні картинки стали для дітей невід’ємною частиною їх дитячого світу?

Найперший «мульт», відзнятий на студії Gaumont (Франція), цього річ відзначає своє 105-річчя. «Фантасмагорія» (фр. Fantasmagorie)– мультфільм французького аніматора Еміля Коля, вважається першим повноцінним анімованим фільмом у світі, прем’єра якого відбулася в Парижі 17 серпня 1908 року.

Примітивний та простий, він, все ж, є прабатьком сучасної мультиплікації, яка виховала не одне покоління допитливих «чомучок». Протягом цілого століття анімація еволюціонувала, стала різнобарвною та різноманітною. Та вона, як і раніше, продовжує повчати й розважати «підгузкових» дітлахів і навіть дорослих.

Усі в дитинстві любили дивитися мультфільми. Пам’ятаєте, як бігли до телевізора, коли надходив час чергової серії «Чіпа і Дейла?» Чи разом із Петриком П’яточкіним рахували слоненят перед сном? Або ж відправлялися у мандри з козаками за сіллю? Такі мультики ілюструють справжню дружбу, вірність, гуманні і моральні вчинки. «Студентська територія» дізнавалася, на яких мультфільмах росли та виховувалися наші студенти і як вони ставляться до сучасної анімації.

Юлія Майданюк (ІФЖ, 3 курс):

– З дитячих років найбільший відбиток у пам’яті залишили мультфільми «Капітошка» та «Домовичок Кузя». Перший запам’ятався тому, що мама називала мене Капітошкою, а я наспівувала його пісеньку. А тато завжди говорив «умніца дочка», як каже мама до своєї доньки у другому мультфільмі. Яскравих зацікавлень сучасною анімацією не маю. Останнє, що передивлялася – «Казкова Русь».

Олена Сачок (ІІМ, 4 курс):

– У дитинстві обожнювала всі мультфільми компанії «Disney». Вони насичені добром та любов’ю, не містять моментів жорстокості. Всі мультфільми показують, що зло, яким би воно не було, завжди має бути покараним. «Король Лев» не могла дивитися без сліз – таке глибоке враження справляв сюжет та переживання казкових звірів. Сучасною анімацією цікавлюсь. Час від часу полюбляю переглянути «Мадагаскар-3».

Юлія Гончаренко (ІППМ, 3 курс):

– Дуже подобається мультик «Земля до наших часів». Перед нами відкривається древній незвіданий світ зі своєю різноманітною флорою і фауною. Динозаври тут зовсім не страшні, а милі і веселі. Разом вони шукають шлях у новий світ, долаючи всі перепони. Інакше бути й не може, тому що вони справжні друзі. Мультфільм дуже позитивний і добрий, а дивовижний світ динозаврів просто зачаровує. Із сучасних люблю мультфільми про Київську Русь.

Ірина Гладченко (ІІЕП, 4 курс):

– Моє дитинство пройшло під мульти «Вінні Пух», «Том і Джеррі» та повнометражні «діснеєвські». Щасливі були часи. Хоча, дуже боялась злої мачухи з «Білосніжки».

Ще один мультик, який відзначила для себе – «Анастасія». Завдяки йому зацікавилась історією Романових, Російською імперією та долею останнього царя, що через роки вилилось у тему курсової та дипломної робіт.

Зараз же з задоволенням дивлюсь «дорослі» мультики на кшталт «Гріфінів» чи «Сімпсонів».

Руслан Подолян (ІІМ, ОКР «Спеціаліст»):

– Сучасною анімацією, на жаль, не цікавлюсь. З дитинства запам’ятались мультфільми «Гей, Арнольд», «Справжні монстри» та «Невгамовні». Щодо вітчизняного виробника – «Ну, постривай!» і «Пригоди козаків». Дивився ці мультфільми, бо вони йшли тоді, коли був вільний від власних справ.

Аліна Бондаренко (ІФЖ, 3 курс):

– Улюблений мультфільм – «По дороге с облаками». У дитинстві захопливо спостерігала, як звірята весело подорожують, наспівуючи пісеньку, яка навіть при похмурій погоді дарує тепло й світло. Найбільше запам’яталося, як добрий Слон пригощає усіх морозивом.

Сучасні мультики зовсім не подобаються.

Цікавилась Яна СТРАТІЙЧУК


Категорія: Дозвілля | Переглядів: 672 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0