Понеділок ,13.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Липень » 15 » НА СТАРТІ – ВИПУСКНИК

21:22
НА СТАРТІ – ВИПУСКНИК


Кожен із нас хоч раз у житті випускався з якогось навчального закладу. Він – частина життя, з якою асоціюється перше кохання, справжні друзі, перші п’ятірки та двійки, перемоги та поразки… Часто усвідомлюємо, що до вступу до навчального закладу були зовсім іншими. Ми поспілкувалися зі студентами-випускниками і дізналися, що для кожного університет дає щось своє. Більшість із нас звикла тільки отримувати від університету, а чи можемо ми щось йому дати?

Руслан Подолян (ОКР «спеціаліст», ІІМ):

– За час навчання в «універі» зміни відбулися як і зовнішні, так і внутрішні. Мій характер та смаки остаточно сформувалися. На власному досвіді переконався, що існує справжня дружба та палке кохання.

Що дав мені університет? Перш за все – знання. І не лише з педагогіки та фахового предмету, а й в інших галузях. А для нього я зробив не мало і не багато. Не раз представляв на чемпіонатах з КВНу, в тому числі і на всеукраїнських, брав активну участь у змаганнях «Студентська весна» в номінаціях: «Спорт» (боулінг) та «КВН».

Мар’яна Стратій (ОКР «спеціаліст», ПГФ):

– Університет мене трішки змінив – навчилася «виживати» в оточенні несправедливості! Для мене він нічого не зробив, ну хіба що стипендію платив. А що я для нього? Просто витратила 5 років життя на те, що мені зовсім не подобається...

Дмитро Антощук (ОКР «спеціаліст», ІІЕП):

– Стільки всього пройшло в цих стінах, тому позитивні моменти залишаться в моїй пам’яті надовго. А якщо конкретно, то я став більш рішучим і сміливішим у своїх діях. Університет дав мені освіту і дружину, а я йому – кубки і медалі з футболу.

Олена Хавлюк (ОКР «спеціаліст», ІФЖ):

– Університет дав мені освіту і можливість відчути смак студентського життя, від якого залишиться багато вражень (приємних і не дуже). Проте не шкодую, що навчалась тут 5 років. Нічого грандіозного, звичайно, для університету не зробила. Сподіваюся, що за роки навчання все ж принесла йому користь. Також змінилися мої погляди, переконання.

Діана Ярова (ОКР «магістр», ПГФ):

– Навчаючись в університеті, стала більш самостійною та впевненішою в собі. ВНЗ допоміг отримати знання і навички з обраного напрямку та вміння їх вправно застосовувати на практиці. Для нього не зробила ніяких вагомих внесків, окрім мене вистачає активістів.

Микола Гедзюк (ОКР «спеціаліст», ІМФіТО):

– Будучи студентом, навчився жити незалежно від батьків, став самостійним. Змінив деякі погляди на життя. Під час навчання набув нових знань, які, можливо, мені допоможуть у подальшому житті. Познайомився з багатьма цікавими людьми, які в майбутньому стали хорошими друзями.

Юлія Миць (ОКР «спеціаліст», ІІМ):

– Він допоміг зрозуміти, що в цьому світі кожен сам за себе. Хоч я і стала трішки егоїстичною, проте – самостійною. Для мене головне в житті – самовираження,  університет – гарна можливість показати і проявити себе.

Тетяна Сиваш (ОКР «магістр», ІППМ):

– За роки навчання зацікавилася науковою роботою, стала більш компетентною в обраному напрямку. За час навчання в магістратурі зробила 6 одноосібних публікацій на допомогу майбутнім вчителям початкових класів, а також організовувала та проводила виховні заходи для студентів ІППМ. Вдячна викладачам за їхній вагомий внесок у розвиток особистості кожного студента як майбутнього педагога.

Інна Муляр (ОКР «спеціаліст», ІІЕП):

                  Тут закінчилися шкільні роки і розпочався новий етап, пов’язаний із більшою відповідальністю, розумінням того, що попереду нове, доросле життя. Варто задуматися над майбутнім, не втрачати шанси та можливості, подаровані долею. Закінчуючи 5-й рік навчання, розумію, що кожен рік був особливий, оскільки приносив приємні враження, переживання та уроки. Що я зробила для університету? Навчалася.

Університет – це своєрідний екзамен життя. Якщо ти його склав, то тебе можна назвати мужньою, витривалою людиною. Кожен із нас розуміє, якщо хочеш отримати знання, то бери їх, якщо хочеш бачити своє студентське життя цікавим, то створи його таким. Все залежить від нас самих.

Дізнавалися

Яна СТРАТІЙЧУК,

Інеса БЛАЖІЄВСЬКА


Категорія: Експрес-опитування | Переглядів: 558 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0