П`ятниця ,26.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2010 » Жовтень » 13 » НА ВЛАСНИХ ПОМИЛКАХ

03:32
НА ВЛАСНИХ ПОМИЛКАХ


Близько місяця тому стався зі мною один випадок, що змусив змінити деякі погляди. Поділюся здобутим досвідом із вами.

При дуже звичайних, сказала б навіть буденних обставинах, випала мені нагода познайомитися з однією особою. Любов Михайлівна, жінка років сорока п’яти, всім своїм виглядом справляла враження інтелігентної і вихованої людини. Було в ній, знаєте, щось таке аристократично-стримане…

Упродовж розмови із новою знайомою з’ясувалося, що вона не місцева, мала деякі справи поблизу Вінниці, і принагідно вирішила подивитися місто. Моє припущення справдилося: Любов Михайлівна виявилася дуже чемною і приємною співрозмовницею.

…От ведемо ми свою бесіду. Я всім виглядом випромінюю максимум гарного сімейного виховання (низький уклін мамі з татом), аж тут моя чемна компаньйонка ставить дуже логічне як для туристки запитання: а скільки людей проживає у Вінниці? На превеликий жаль, це запитання виявилося для мене надто складним. Я не знала на нього відповіді. Розмова, звичайно, продовжилася; через деякий час ми попрощалися і кожна вирушила у своїх справах. Любов Михайлівна зі своєю стриманістю – в один бік, а я з незнанням елементарного – в інший.

На цій мінорній ноті мене відвідала думка, що треба трохи більше знати про місто, в якому живеш і працюєш. Ось така повчальна історія. Ви можете знати тисячі фактів про інші народи, культури чи країни, та знати максимум про власне місто, вивчати свою Батьківщину ви просто зобов’язані!

Для того, щоб така неприємна ситуація не трапилася з вами та й просто для поглиблення своїх знань про рідний край, подамо деяку статистичну інформацію. Отже, Вінницьку область засновано 27 лютого 1932 року. Вона розташована в центральній частині Правобережної України, межує з сімома областями і займає територію 26.5 тис. км. кв. (4,5% території України). Населення міста Вінниці – 370 100 тис. мешканців. В області 17 міст, 30 селищ міського типу і 1467 сіл. На Вінниччині 1360 клубних закладів, 1382 масові бібліотеки, 21 музей, 2 театри, обласна філармонія.

Олена БАБЕНКО


Категорія: Місто | Переглядів: 652 | Додав: Admin | Теги: Вінниця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0